Το Πινγκ Πόνγκ μπαίνει στη ζωή μας – Συνέντευξη με την Γλυκερία Βαμβακά


Το Πινγκ Πονγκ μπαίνει στη ζωή μας στη Δυτική Αχαΐα !

Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι ακαδημίες των Αστεριών Αχαΐας έχουν εντάξει στο πρόγραμμα τους το άθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης (Πινγκ Πόνγκ) όπως ειναι η ονομασία του. Προπονήτρια στο όλο εγχείρημα είναι η Γλυκερία Βαμβακά , όπου και μας παραχώρησε συνέντευξη.

WestCity : Γλυκερία, γνωρίζουμε ότι είσαι απόφοιτη ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο άθλημα του Πινγκ Πονγκ σωστά; Πώς ξεκίνησε η ιδέα για το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη Δυτική Αχαΐα και κατ’ επέκταση η συνεργασία με τα Αστέρια που γνωρίζαμε ως τώρα για Μπάσκετ και Βόλεϋ στο πρόγραμμα τους.

Γλυκερία Βαμβακά : Είμαι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Η ιδέα ξεκίνησε από κοινού με τον Άγγελο & Θάνο Τσάμη και τον Χρήστο Σαράντη.

WestCity : O σύλλογος αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει την δοκιμαστική του χρόνια και από όσο γνωρίζουμε έχει στις τάξεις του τμήματα ακαδημιών βάση φιλοσοφίας του και Ενηλίκων. Ποιος είναι ο πρώτος στόχος;

Γ.Β. : Στόχος για φέτος είναι να κάνουμε μια δυναμική παρουσία στους αγώνες και να γίνουμε αντιληπτοί ως ομάδα.

WestCity : Θυμάμαι τα παιδιά τον Χρήστο, τον Άγγελο και τον Θάνο να ψάχνουν μια εναλλακτική δράση για την νεολαία και όχι μόνο της πόλης πιστεύεις ότι το πινγκ πονγκ μπορεί να τα προσφέρει αυτά σε σχέση με τα άλλα αθλήματα;

Γ.Β. : Πιστεύω ότι το Πινγκ Πονγκ είναι μια εναλλακτική δράση διότι είναι ατομική άθλημα σε συνδυασμό με την ομαδικότητα. Παρέχει αερόβια άσκηση σε συνδυασμό με την αντιληπτική ικανότητα του μυαλού και τέλος εκτός από μικρές ηλικίες μπορούν και οι μεγάλες ηλικίες ανεξάρτητου ορίου να αυξηθούν και να αγωνιστούν.

WestCity : Έχετε μεταστεγαστεί και φιλοξενείστε στο χώρο τους 3ου Δημοτικού Σχολείου και βλέπουμε και τις πρώτες σας εμφανίσεις σε κάποια τουρνουά. Πες μας λίγο για τις πρώτες σου εντυπώσεις από την προσπάθεια;

Γ.Β. : Προπονούμαστε κάθε Τετάρτη Παρασκευή και Σάββατο 19:00 με 21:00 στο 3ο Δημοτικό σχολείο. Ήδη έχουμε συμμετάσχει σε φιλικούς αγώνες και έχουμε πάρει θετικές εντυπώσεις με κερδοφόρα μηνύματα.

WestCity :Τι θα περιμένουμε για το επόμενο διάστημα από το πινγκ πονγκ των Αστεριών και κατ’ επέκταση της πόλης μας. Πρωταθλήματα, συμμετοχές , διοργανώσεις;

Γ.Β. : Για το μέλλον περιμένουμε πιο πολλές συμμετοχές και ως ομάδα να κατακτήσουμε πολλές νίκες!

WestCity : Φιλοδοξία της Γλυκερίας για τον αθλητισμό της πόλης η κάποιο όνειρο, παράπονο;

Γ.Β. : Θα ήθελα να μας βοηθήσουν οι αρμόδιοι για να επεκταθεί το Πινγκ Πονγκ στη Δυτική Αχαΐα και να προσφέρουμε όλοι μαζί για τον αθλητισμό.

Για όλα τα νέα του συλλόγου για το Πινγκ Πονγκ μπορεί συντονιστείτε με τη σελίδα στο facebook (κλικ εδώ)


Πηγή