Το Σάββατο 18 Μαΐου τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΑΚΙΔΑ


Το Σάββατο 18 Μαΐου και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της ΑΚΙΔΑ.

Στη σχετική πρόσκληση της αυτοδιοικητικής κίνησης αναφέρεται:

«Η Δυτική Αχαΐα, ένας δήμος με αρκετές δυνατότητες, πλούσια περιβαλλοντική και πολιτιστική κληρονομιά, έχει μετατραπεί σε έναν αφιλόξενο τόπο για τους νέους και τις νέες, όπως και για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, ελλείψει προοπτικής για εργασία και συνθηκών ανθρώπινης διαβίωσης.

Οι έρευνες που διενεργούνται κατά καιρούς στην περιοχή μας, και αφορούν τους υδάτινους πόρους, τόσο τους υπογείους όσο και τους επιφανειακούς, παρουσιάζουν την προβληματική εικόνα των νερών σε αρκετές δημοτικές ενότητες, με αποτέλεσμα την ουσιαστική έλλειψη πρόσβασης σε πόσιμο νερό για αρκετούς κατοίκους.

Σε συνδυασμό με το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η υπεράντληση και μόλυνση των υπόγειων νερών, κυρίως από ανθρωπογενείς παράγοντες, τα επόμενα χρόνια θα μας φέρει αντιμέτωπους με καταστάσεις, που θα απειλούν άμεσα την ίδια τη ζωή μας.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο δήμο μας, όχι μόνο δεν ευνοεί τη νέα γενιά να ζήσει και εργαστεί στον τόπο, αλλά μάλλον την απομακρύνει, αφού κυριαρχεί η λογική της εγκατάλειψης και η πλήρης αδιαφορία για τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία.

Αντιλαμβανόμενοι την υπάρχουσα στρεβλή κατάσταση, όσον αφορά την διαχείριση των νερών στην περιοχή μας, και καθώς η ποιότητά τους επηρεάζει άμεσα την ζωή των πολιτών και την γενικότερη δραστηριότητα τους στην περιοχή μας, διοργανώνουμε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα την υφιστάμενη κατάσταση των υδατικών πόρων στο δήμο, σε συνδυασμό με την προοπτικές της νέας γενιάς στην Δυτική Αχαΐα.

Επειδή στην Α.ΚΙ.Δ.Α. θεωρούμε τις εκλογές γιορτή της δημοκρατίας και αντιλαμβανόμαστε τις εκδηλώσεις αφορμή για ουσιαστική συζήτηση και κατάθεση προτάσεων, σας προσκαλούμε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, στα εγκαίνια-γιορτή για το εκλογικό μας κέντρο και στην εκδήλωση για τους υδάτινους πόρους του δήμου μας, που τον πρώτο λόγο θα έχουν οι νέοι της περιοχής μας.

Θα χαιρετήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος της Α.ΚΙ.Δ.Α. Κουνάβης Παναγιώτης και θα παρουσιάσει στοιχεία από έρευνα για τους υδάτινους πόρους ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Α.ΚΙ.Δ.Α. Θύμιος Χρυσανθόπουλος .(Διπλωματούχος μηχανικός Μεταλλείων μεταλλουργών με μεταπτυχιακές σπουδές στην επιστήμη και τεχνολογία υδατικών πόρων).

Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει πάρτυ με μουσική, ποτό και φαγητό».


Πηγή