Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Patras IQ (φωτο)

Το ΣΔΕ Πάτρας συμμετείχε στο PATRAS IQ με εκθέματα, τα οποία βασίζονταν σε Arduino και υλικά από παλιά DVD.

Πιο συγκεκριμένα, υπό την εποπτεία των εκπαιδευτικών του ΣΔΕ κ. Βασίλη Νταλούκα και κ. Βασιλικής Μακρή, οι εκπαιδευόμενοι, στα πλαίσια των Σχεδίων Δράσης, κατασκεύασαν μία ρουλέτα με Arduino και κινητήρα από παλιό DVD, μια ρουλέτα με Arduino και LED, έναν γυροσκοπικό μηχανισμό με έναν κινητήρα από DVD, τη μαγνητική επιφάνεια από ένα σκληρό δίσκο και μια 9V μπαταρία που όταν λειτουργούσε κρατούσε σε ισορροπία όρθιο το δισκάκι.

Την παράσταση έκλεψε ένας χειροποίητος εκτυπωτής, ο οποίος βασιζόταν στους μηχανισμούς κίνησης της κεφαλής από 2 παλιά DVD και με ένα απλό στυλό έγραφε "ΣΔΕ ΠΑΤΡΑΣ ARDUINO" και ο οποίος μετατρέπεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή με την προσθήκη εξαρτημάτων από 3D pen.

Ο Διευθυντής του ΣΔΕ Πάτρας, κ. Ανδρέας Ζέρβας, ευχαριστεί θερμά την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας για τη φιλοξενία.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Patras IQ (φωτο) Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Patras IQ (φωτο) Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Patras IQ (φωτο)


Πηγή