Φυσάει κόντρα -Περιφερειακές εκλογές 2019

<<ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ>>
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Έτος 2014 -Διακήρυξη <<ΑΝΑΣΑ>>- Υποψήφιος και νυν Περιφερειάρχης κ. Θ. Γαλιατσάτος
Σταχυολόγηση:<<Μάχη πολιτική για την ανατροπή των εφαρμοζόμενων πολιτικών των μνημονίων και των νεοφιλελεύθερων πρακτικών της Τρόϊκα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ)>>

<< Μάχη πολιτική για την αποκάλυψη όλων αυτών που ενώ σήμερα υποκρίνονται τους ακομμάτιστους και τους ανεξάρτητους, είναι οι ίδιοι που ψήφισαν τις μνημονιακές πολιτικές στη Βουλή και είναι έτοιμοι στην πράξη να εφαρμόσουν τα πιο ακραία μνημονιακά προγράμματα σε βάρος της ΠΙΝ και των κατοίκων της>> (Κράτσα-ΝΔ, Σπύρου -ΝΔ, Αλεξάκης-ΠΑΣΟΚ)

<<Αξιοπρεπή διαβίωση πολιτών,υπεράσπιση του δημοσίου πλούτου, των δημόσιων – κοινωνικών αγαθών, προστασία του Περιβάλλοντος από την επιβουλή των επενδυτών, παραγωγική ανασυγκρότηση, μεταφορικό ισοδύναμο, επίλυση του προβλήματος των θαλασσίων μεταφορών>>

<< Άνθρωποι πάνω από τα κέρδη>>, << επανατοποθέτηση στην υπόθεση της εξόρυξης των υδρογονανθράκων στα νερά του Ιονίου με βασική φιλοσοφία την προστασία του Περιβάλλοντος και των κατοίκων του Ιονίου>>

ΕΤΗ 2014 -2019
ΠΙΝ – ΑΝΑΣΑ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ

Ήρθε η ταύτιση, η μετάλλαξη, η συμπόρευση με όλους αυτούς που << είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν τα πιο ακραία μνημονιακά προγράμματα στο χώρο της Περιφέρειας ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ>> (προφανώς ΚΡΑΤΣΑ – ΣΠΥΡΟΥ – ΑΛΕΞΑΚΗΣ)

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ -ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Έχουμε όλο το δικαίωμα να αναρωτηθούμε και να βάλουμε τους δικούς μας προβληματισμούς στους πολίτες του νησιού και να ρωτήσουμε εάν ποτέ μπήκαν οι κόκκινες γραμμές απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές από την πλευρά της ΠΙΝ.
Εάν ποτέ η ΠΙΝ πέρασε σ΄αυτά τα πέντε χρόνια της διοίκησής της μηνύματα της ενεργής συμμετοχής των πολιτών, της πίεσης, της αντίστασης , της ανυπακοής, της ρήξης, της ανατροπής (<< Μαζί για την ανατροπή>>) και μαζί με τους πολίτες να σταθεί απέναντι σ΄αυτές τις στρατηγικές πολιτικές των μνημονίων, πολιτικές που αφορούν σε μείωση μισθών – συντάξεων, φοροεπιδρομή, πλειστηριασμούς, κόκκινα δάνεια, πρωτογενή πλεονάσματα 3,6% έως το 2022, ελάχιστες προσλήψεις σε υγεία , παιδεία κλπ.
Αναλώθηκε σε ατέλειωτες διαβουλεύσεις μεταξύ υπουργείων, παρατηρήσεις, τηλεδιασκέψεις, άχρωμη , πατώντας σε δύο βάρκες, αποδεχόμενη σιωπηρά όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναι, είναι αλήθεια ότι η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβούλιου της ΠΙΝ στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς (Απρίλιος 2017) με την απόφαση 7908/17 καταψήφισε την ΣΜΠΕ (Σχεδιασμό για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων).
Μετά, όμως, την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργού-υφυπουργού περιβάλλοντος κ.Σταθάκη – Φάμελου (3/7/2017) για ΝΑΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων (ΣΜΠΕ)
(Αποφ 30373) γίνεται από την πλευρά της ΠΙΝ και η αναδίπλωση.
Το ΟΧΙ στις εξορύξεις υδρογονανθράκων στο Ιόνιο γίνεται ΝΑΙ με αυστηρότερους όρους και προϋποθέσεις ( οικόπεδο 2- Φλεβάρης 2018 – ΗΜΕΡΙΔΑ : ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ- ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ) με αποτέλεσμα στις 8/4/2019 να πέφτουν οι υπογραφές μεταξύ κ. Σταθάκη-ΚΟΙΝ.PERSOL- ΕΛΠΕ για 1) ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΙΟΝΙΟΥ, 2) ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων.
Κανένας συντονισμός με Κινήματα που αναπτύσσονται στην περιοχή ενάντια στις εξορύξεις, καμιά φωνή.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (ΛΕΥΚΑΔΑ) – ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΡΙΜΠΟΛΟΒΛΕΦ

(ΑΡ.ΑΠΟΦ. ΠΙΝ ΕΓΚΡΙΣΗ 94051-14525/2/1/2017, ΣΜΠΕ – ΟΚΤ. 2018
FAST TRUCK επένδυση, ενταγμένη στις επιλογές του μνημονιακού τόξου (<<περί επιβουλής επενδυτών>>).

Όλο το πακέτο έτοιμο στον ολιγάρχη μέσα σε μια νύχτα! ( Περιβαλλοντική μελέτη-πολεοδομικός σχεδιασμός- σχέδιο πόλης), ενώ το Νυδρί απέναντι περιμένει δεκαετίες την ένταξή του στο Σχέδιο Πόλης, και η ΠΙΝ δεν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει στους πολίτες, να ενημερώσει για την ωφελιμότητα αυτής της επένδυσης.
Πολλά τα παραδείγματα τέτοιων επενδύσεων που μόνο η πλειοψηφία των πολιτών δεν ωφελήθηκε (Πορτο Καρράς Χαλκιδική, Καραϊβική κλπ).
Τέλος : Μήπως παραχωρείται και θαλάσσιος πλούτος στην περιοχή του Σκορπιού;

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ – ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ

79 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ (ΦΕΚ 23178/19-6-2018) έτοιμα προς εκποίηση ( σχολικά συγκροτήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες. (στο Διοικητήριο στεγάζεται και η ΠΙΝ). Και θα κληθεί η τοπική κοινωνία να πληρώσει…
Σιωπηρή ανοχή. Καμιά πρωτοβουλία, καμιά ενέργεια, καμιά συνέργεια με τα κινήματα, το Σύλλογο των Αρχαιολόγων, τους Δημάρχους Πάτρας και Σπάρτης , κ. Πελετίδη και Βαλιώτη, για την ακύρωσή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ : <<ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ>>

Πλήρης ευθυγράμμιση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού (Αναπτυξιακό Συνέδριο Κέρκυρας , Δεκ/ 2017) και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ( Ιούλιος 2018) για την κατασκευή της υποθαλάσσιας ζεύξης της Λευκάδας.

Το γεγονός ότι όλη η ανατολική πλευρά του νησιού παραδίδεται στις διαθέσεις του ιδιωτικού κεφαλαίου (παραχώρηση δημόσιας περιουσίας για την ανέγερση πάρκιγκ – παραχώρηση θαλάσσιου πλούτου για την κατασκευή μαρίνας- Βλυχό Λευκάδας), το ότι θα κληθούν οι πολίτες να βάλουν το χέρι στην τσέπη (διόδια κλπ ) προφανώς δεν ενδιαφέρει την ΠΙΝ.

ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ να υποστηρίξει μαζί με τους πολίτες, μαζί με άλλες κινήσεις την πρόταση μιας άλλης λύσης , πολύ χαμηλότερης σε κόστος, που να λύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και την εύκολη πρόσβαση στο νησί ( κατά τους υποστηρικτές της υποθαλάσσιας ζεύξης).

Όσον αφορά δε, την επιδοτούμενη σε μόνιμη βάση ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ των νησιών του Ιονίου, ακόμα την περιμένουμε…

Τέλος αποδεχτήκατε σιωπηρά τον ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ (4555/18) που στα άρθρα του ( 190-201) κλειδώνεται, δένεται ολοκληρωτικά η Τ.Α. Στις στρατηγικές επιλογές των μνημονίων.

( Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί, παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας, ένταξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών στα όρια των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού και του εκάστοτε ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Πολιτικής, Πρωτογενή πλεονάσματα 3,6 % )
Σε όλα τα παραπάνω θέματα, πιστοί στις στρατηγικές επιλογές των μνημονιακών πολιτικών στο χώρο της ΠΙΝ έρχονται να συμφωνήσουν και τα περιφερειακά σχήματα (Κράτσα – ΝΔ, Σπύρου -ΝΔ, Αλεξάκης – Πασοκ).

Με μόνη διαφορά την εναλλαγή στις θέσεις εξουσίας, τα λάφυρα της ΠΙΝ, τις προσωπικές φιλοδοξίες.
Στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών (ιδιωτικοποιήσεις, εφαρμογές μνημονιακών δεσμεύσεων ) καμιά διαφορά.
Μνημονιακές πολιτικές που αφορούν την ίδια τη ζωή του πολίτη (ανέργων,μισθωτών συνταξ/χων, επαγγελματιών, εργασιακός μεσαίωνας των 300-400 ευρώ,πλειστηριασμοί, ανεργία, περικοπή μισθών, συντάξεων, υπερφορολόγηση κλπ )

Φίλοι και φίλες,
το <<ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ >> με επικεφαλής το Στέφανο Σαμοϊλη είναι εδώ. Καταθέτει σκέψεις και προτάσεις στην ΠΙΝ μαζί με τους πολίτες. Έρχεται να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός κινήματος κόντρα στο ρεύμα. Ενός μετώπου συμμετοχής, πίεσης, αντίστασης, ανυπακοής, ρήξης και ανατροπής. Απέναντι σ΄αυτές τις πολιτικές και τους περιφερειακούς εκπροσώπους τους . Πολιτικές που ισοπεδώνουν κοινωνίες και πολίτες.
Λευκάδα,12/5/2019

Ζαβιτσάνος Παναγιώτης, οικονομολόγος
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό
<<ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ>>

Tags:ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΙΟΝΙΟ


Πηγή