Χαμός σήμερα στο Αργοστόλι με το πρόβλημα στάθμευσης

Μια από τις χειρότερες ημέρες βίωσαν σήμερα οι οδηγοί ΙΧ οχημάτων οι οποίοι «έκαναν το λάθος» να κινηθούν στο Αργοστόλι μετά τις 10.00 το πρωί.

Λόγω της αβλεψίας για οργανωμένη συγκοινωνιακή μελέτη σε συνδυασμό με τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, το Αργοστόλι αντιμετωπίζει εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα , το οποίο μέρα με τη μέρα χειροτερεύει.

Η κίνηση των οχημάτων στους κεντρικούς άξονες είναι πολύ αργή ενώ η έλλειψη στάθμευσης αποτελεί σοβαρό βραχνά για τους οδηγούς.

Στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει να παρατηρούνται φαινόμενα ανοίκεια για τον τόπο μας, όπως προστριβές μεταξύ οδηγών για μια θέση στάθμευσης , ενώ χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι πριν από περίπου μια εβδομάδα δυο νεαροί συμπολίτες μας λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια, μετά από ορισμένα «γαλλικά» που αντάλλαξαν για μια θέση στάθμευσης.

Λόγω της παραπάνω κατάστασης, παρατηρείται καθημερινά το φαινόμενο των διπλοπαρκαρισμένων , με τη Βύρωνος να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου δημιουργείται νέα λωρίδα σταθμευμένων οχημάτων κατά μήκος της (σημείο από ALPHA BANK έως παραλιακή)

Σήμερα, η Αστυνομία προχώρησε σε αφαίρεση πινακίδων πολλών οχημάτων τα οποία είχαν σταθμεύσει παράνομα.

Η επόμενη Δημοτική Αρχή, οφείλει να δει το θέμα με μεγάλη προτεραιότητα, καθώς το Αργοστόλι, μια πόλη φιλόξενη και οικεία, με καλή ποιότητα ζωής κινδυνεύει να απωλέσει αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί η σημερινή Δημοτική Αρχή Παρίση / Λυκούδη δεν μερίμνησε για τα στοιχειώδη.

Να προχωρήσει σε ολοκληρωμένη συγκοινωνιακή μελέτη.


Πηγή