ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Το Σάββατο στις 18 Μαΐου και ώρα 8.30 μμ. στο Επιμελητήριο Αχαΐας θα πραγματοποιηθεί χορωδιακή συναυλία που διοργανώνεται από τη νεανική χορωδία BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών και συμμετέχει η γυναικεία χορωδία Espercanto. Το πρόγραμμα των χορωδιών περιλαμβάνει ρεπερτόριο που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα χορωδιακών δημιουργιών στην Ιστορία της Τέχνης.

BelCantes Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πάτρας

Η χορωδία BelCantes του Αγίου Ανδρέα Πατρών ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Παρά τη σύντομη μουσική της πορεία έχει στο ενεργητικό της συναυλίες και εμφανίσεις με πολύ καλές κριτικές. Η πρώτη επίσημη εμφάνισή της ήταν η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας, τον Δεκέμβριο του 2016. Τον Ιανουάριο του 2017, με αφορμή τη συμπλήρωση 180 χρόνων από την ίδρυση της ενορίας της Εγλυκάδας, παρουσίασε στο ΤΕΙ Πατρών χορωδιακή μουσική από ταινίες κινουμένων σχεδίων. Στις 13 Μαΐου στο θέατρο Royal πραγματοποίησε συναυλία με θέμα Γυναίκα-Μάννα τ’ ουρανού υπέρ του Συλλόγου Άλμα Ζωής (γυναίκες με καρκίνο του μαστού). Τον Οκτώβριο του 2017 συμμετείχε στον διαγωνισμό χορωδιών της Interκultur στην Καλαμάτα αποσπώντας χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία της. Tον Ιούνιο του 2018 έλαβε μέρος στο 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης», αποσπώντας πολύ καλές κριτικές για την εμφάνισή της και παίρνοντας την 5η θέση ανάμεσα σε μεικτές χορωδίες. Τον Δεκέμβριο του 2018 και του 2019 συνεργάστηκε με τη χορωδία Vocal και πραγματοποίησε συναυλία στο θέατρο Επίκεντρο. Τον Νοέμβριο του 2019 πήρε μέρος με εξαιρετικές κριτικές στο φεστιβάλ ARTIVA στο Ναύπλιο. Τη φετινή άνοιξη εγκαινιάζει φεστιβάλ χορωδιών με Θέμα Άνοιξη και Γυναίκα με πρώτη προσκεκλημένη τη γυναικεία χορωδία EsperCanto. Είναι μέλος της ΑCDA (American Choral Directors Association) και της Στέγης Ελληνικών χορωδιών.

Διεύθυνση χορωδίας: Έλενα Δρουκοπούλου.

EsperCanto

Το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο EsperCanto δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2018. Αποτελείται από χορωδούς με πλούσια εμπειρία στο χορωδιακό τραγούδι και με κοινό ενδιαφέρον τη μουσική εκτέλεση έργων του παγκόσμιου χορωδιακού ρεπερτορίου, από όλες τις μουσικές εποχές, με ιδιαίτερη, όμως, προτίμηση σε κλασικούς συνθέτες. Τα μέλη του είναι πτυχιούχοι ή διπλωματούχοι μουσικοί. Το ρεπερτόριο του Συνόλου συνθέτουν έργα των Buxtehude, Pergolesi, Bach, Mozart, Rossini, Mendelssohn, Tchaikovsky, Faure, Saint-Saens, Rachmaninov, Poulenc, Britten, Rutter, Chillcot, Δροσίτη, Χαλιάσσα, κ.α. Διεύθυνση χορωδίας: Μαρίνα Ρετσκάλοβα.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    14 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία