Χρήστος Γούτος: «Ικανοί στα έργα, όχι στη λάσπη» (φωτο)

«Είσαστε έτοιμοι να πάμε την Αιγιάλεια στο αύριο;». Με αυτό το ερώτημα άρχισε την ομιλία του, χθες βράδυ, στο Αίγιο, ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Γουτος, ενθουσιασμένος εμφανώς από τον κόσμο που κατέκλυσε την κεντρική οδό Μητροπόλεως, αλλά και για τη νίκη που του χάρισε την προηγούμενη Κυριακή, «σίγουρος» όπως είπε για τελική νίκη αύριο, στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Από την καρδιά της Αιγιάλειας, ο κ. Γούτος -που μετά δυσκολίας μίλησε, αφού το κοινό ήταν πολύ ενθουσιώδες και τον διέκοπτε με χειροκροτήματα και συνθήματα- δήλωσε «έτοιμος, όχι απλώς για το νέο βήμα, αλλά για το μεγάλο της άλμα της περιοχής στο αύριο», αναλαμβάνοντας διπλή ευθύνη. Να δώσει λύσεις στα προβλήματα και να οδηγήσει τον τόπο μπροστά, με ρεαλιστικό πρόγραμμα. Στις λύσεις, για το σήμερα και το αύριο, παρέθεσε επιγραμματικά, το σχέδιο για τα σκουπίδια, τη νέα αντιδημαρχίας καθημερινότητας, την αποκέντρωση υπηρεσιών στους τ. δήμους, την αυτόνομη αντιδημαρχία τουρισμού, την αναβίωση στα «Ανθεστήρια-Ελίκεια», τη μείωση του κόστους σε νερό και δημοτικά τέλη, έως και 50%, την εναέρια σύνδεση άνω-κάτω Αιγίου και την προτεραιότητα στην αγροτική οδοποιία.

«Εμείς, έναντι άλλων, δεν είμαστε… ικανοί για όλα. Δεν είμαστε ικανοί στη λασπολογία, στο παρασκήνιο, στο να κάνουμε ομαδούλες, στο να διαλύουμε ομάδες, στις σπατάλες, στις μικροπολιτικές και στα μικροσυμφέροντα» είπε ο υπ. δήμαρχος, αφήνοντας αιχμές για τον αντίπαλό του.

Ο Χρ. Γούτος κάλεσε τον συνυποψήφιό του Δ. Καλογερόπουλο να σταματήσει να δηλητηριάζει την τοπική πολιτική ζωή, να κουκουλώνει την αλήθεια ότι δεν είναι αποτέλεσμα συναπόφασης παλιών δημάρχων, αφού ανακοίνωσε υποψηφιότητα τον Οκτώβριο του 2018 και η πλατιά στήριξη ήρθε τον Φεβρουάριο του 2019». «Μιλάει για γεννήτορες δημάρχους, που με στηρίζουν, και υποκρίνεται αφού ξεχνά τον υποστηρικτή του το 2010 κ. Καραφωτιά και τον συνοδοιπόρο του κ. Παναγόπουλο το 2014. Τότε ήσαν καλοί και τώρα ξαφνικά έγιναν κακοί γεννήτορες;» αναρωτήθηκε ο κ. Γούτος. Μίλησε και για «μαύρη προπαγάνδα, αφού τον εμφανίζει υπόλογο για τα 13 χρόνια αδιεξόδου με τα σκουπίδια, ενώ δεν έχει ασκήσει διοίκηση, εν αντιθέσει μ' αυτόν που διοίκησε επί πολλά χρόνια, με μηδενικό αποτέλεσμα στο θέμα αυτό, «υπόλογος στην κοινωνία, αφού όλως τυχαίως (!) τα σκουπίδια έπνιξαν την κοινωνία, όταν ο κ. Καλογερόπουλος ξηλώθηκε από τον Δήμο και διέλυσε τη δημοτική αρχή, ενώ τα περισσότερα μέλη της δημοτικής αρχής, που τώρα μέμφεται, είναι μαζί του»!

Στο πολιτικό πλαίσιο των εκλογών, ζήτησε από τους ψηφοφόρους, σε όποιο κόμμα ανήκει ο καθένας, να επικροτήσει τη ξεκάθαρα υπερκομματική παράταξή του, σε αντίθεση με τον συνδιεκδικητή του δήμου, που «πάλλεται μεταξύ ΚΙΝΑΛ και επίσημου ΣΥΡΙΖΑ».

Θέλοντας να σηματοδοτήσει την επόμενη μέρα, κατέληξε:

«Είμαστε ικανοί στα έργα, στο να λύσουμε τα προβλήματα και να υπηρετήσουμε καλύτερα τους δημότες. Εχουμε να κάνουμε με δύο κόσμους. Του χθες και του αύριο. Να συγκρίνετε πρόσωπα, προγράμματα, ομάδες και αξίες και να αποφασίσετε».

Χρήστος Γούτος: «Ικανοί στα έργα, όχι στη λάσπη» (φωτο) Χρήστος Γούτος: «Ικανοί στα έργα, όχι στη λάσπη» (φωτο) Χρήστος Γούτος: «Ικανοί στα έργα, όχι στη λάσπη» (φωτο)


Πηγή