Όρτσα τα πανιά – Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids)

Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας J24 που διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών ξεκινά και ήδη στην Πάτρα έχουν φτάσει τα πρώτα πληρώματα από τα 36 σκάφη που αναμένεται να πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Πληρώματα που έρχονται στην Πάτρα από διάφορα μέρη της Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία από τα οποία το καθένα έχει τις δικές του επιτυχίες, έχοντας πάρει σημαντικές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Γιο μία εβδομάδα σχεδόν, μέχρι τις 10 του μήνα όπου το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται, ο μόλος της Αγίου Νικολάου θα αποκτήσει ένα άλλο χρώμα.

Ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π. μίλησε στους δημοσιογράφους και στους εκπροσώπους του Τύπου για τη διοργάνωση, υπογραμμίζοντας ότι η Πάτρα έχει μεγάλες δυνατότητες στον ναυταθλητισμό, αλλά και για να διοργανώνει τόσο μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, όμως υπάρχει και ένας ανασταλτικός παράγοντας.

Δεν έχει αξιοποιήσει μέχρι σήμερα προς μία τέτοια κατεύθυνση την παραλιακή της ζώνη, δεν έχει τις αντίστοιχες αθλητικές εγκαταστάσεις και κατά συνέπεια η διοργάνωση ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς, με σκάφη J24 είχε αρκετές δυσκολίες.

"Αν δεν είχαμε τη βοήθεια των τριών φορέων της πόλης στους οποίους απευθυνθήκαμε και ευτυχώς είδαμε μεγάλη ανταπόκριση, δεν θα είχαμε καταφέρει να πραγματοποιήσουμε ένα τέτοιο εγχείρημα" τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ι.Ο.Π., αναφερόμενος στο Δήμο, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και στον ΟΛΠΑ.

"Και οι τρεις μας βοήθησαν ο καθένας με το δικό του τρόπο στο να πραγματοποιήσουμε αυτή τη διοργάνωση, ενώ μεγάλη ήταν και η ενίσχυση των χορηγών μας που παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα μας".

O πρόεδρος του ΙΟΠ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα J24

Η διοργάνωση θα φέρει στην Πάτρα σημαντικούς αθλητές, παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς πρωταθλητές, αλλά θα δώσει και τα αντίστοιχα οφέλη στην πόλη.

Οι αθλητές που έρχονται στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τα μέλη των αποστολών, μαζί με την κριτική επιτροπή, θα ξεπεράσουν τους 250 στον αριθμό. Λόγω της διοργάνωσης τα συνεργεία του δήμου διαμόρφωσαν ειδικά το χώρο του μόλου της Αγίου Νικολάου, έτσι ώστε να μπορούν να λιμενιστούν τα σκάφη εκεί.

Εξάλλου, το εγκαταλελειμμένο κτίριο, δίπλα στο λούνα παρκ, η πρώην στέγη του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, ένας χώρος που τους τελευταίους μήνες είχε γίνει στέκι των Ρομά, διαμορφώθηκε κατάλληλα και θα αποτελέσει την έδρα της διοργάνωσης.

Ο Κώστας Καλογερόπουλος αναφέρθηκε και στο βασικό στόχο του Ι.Ο.Π. όταν ανέλαβε τη διοργάνωση, στόχος που δεν έχει να κάνει με την προβολή του σωματείου ή το αγωνιστικό μέρος, αλλά με την ίδια την πόλη, την αξιοποίηση της θάλασσάς της και την ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού.

"Η ιστιοπλοΐα σχετίζεται με άμεσα με το yachting, που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του κόσμου και που μπορεί να δώσει σημαντικά πράγματα στην ανάπτυξη της Πάτρας. Αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στην πόλη μέσα από την διοργάνωση αυτή".

Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids)

Στη συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσε και ο Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος παγκόσμιος πρωταθλητής και κυβερνήτης του σκάφους της ελληνικής αστυνομίας που θα πάρει μέρος στους αγώνες.

"Η Πάτρα είναι το κατάλληλο μέρος για τέτοιες διοργανώσεις και έχει τις ιδανικότερες συνθήκες από κάθε άποψη, με μία υπέροχη πίστα. Όμως δεν έχει με μία πρώτη ματιά που είδα, τις ανάλογες εγκαταστάσεις που βρίσκει κανείς στις πόλεις του εξωτερικού και δεν έχει αξιοποιήσει την παραθαλάσσια ζώνη της" τόνισε και πρόσθεσε:

Ωστόσο, από πλευράς διοργάνωσης, τα πράγματα είναι ιδιαίτερα οργανωμένα, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν υπέροχοι αγώνες, με τον κόσμο να απολαμβάνει το θέαμα". Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε είναι ότι οι αγώνες θα είναι σχεδόν παράκτιοι, δίπλα από τη θάλασσα, έξω από το μόλο της Αγίου Νικολάου και ο κόσμος θα μπορεί να τους παρακολουθήσει με ευκολία, συμμετέχοντας και αυτός με τον δικό του τρόπο στην διοργάνωση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Αλέξανδρος Ταγαρόπουλος


Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids) Όρτσα τα πανιά - Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών J24 ξεκινά στην Πάτρα (pics+vids)


Πηγή