3ο Γυμνάσιο Πύργου: Λήξη χρονιάς με αιμοδοσία

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι λήξης των μαθημάτων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Πύργου ολοκληρώσει τις φετινές δραστηριότητές του, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου διοργάνωσε τη 2η – για το τρέχον σχολικό έτος – εθελοντική αιμοδοσία.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον χώρο του σχολείου, με τη συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Σταθμού Αιμοδοσίας Πύργου. Όλοι οι εθελοντές, πριν αιμοδοτήσουν υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Σταθμού Κωνσταντίνα Πανέτα – Κωνσταντακοπούλου και αιμοδότησαν με τη φροντίδα των νοσηλευτριών Ράνιας Μπαρλαμά και Παρασκευής Μπαρλαμπά.

Παρούσες στη διαδικασία, ήταν η αντιπρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου Αγλαϊα Σκούτα και Παναγιώτα Κακαλή αντίστοιχα, και από το σχολείο, η εκπαιδευτικός Γιούλα Καλδή.

Και ενημέρωση

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ενημέρωση με τον μαθητών για την εθελοντική αιμοδοσία και τα οφέλη της, η οποία πραγματοποιήθηκε και πάλι στον χώρο του σχολείου, από την Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Πύργου Λουίζα Αντωνοπούλου καθώς επίσης την προϊσταμένη του Σταθμού Αιμοδοσίας Γωγώ Παρασκευά και τη νοσηλεύτρια Ράνια Μπαρλαμά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχες ενημερώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και σε άλλα σχολεία της Ηλείας, ενώ η δράση θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς.


Πηγή