32η συνάντηση Χορωδιών Λευκάδας

Με μεγάλη καλλιτεχνική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας η 32η συνάντηση Χορωδιών, η οποία σηματοδοτεί και την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση πήραν μέρος οι χορωδίες με τη σειρά που εμφανίστηκαν: «Μουσικός Δίαυλος Καρύστου» υπό τη διεύθυνση Εύας Βασιλοπούλου, «Χορωδία καλλιτεχνικού μορφωτικού Συλλόγου Βισάνθη» και Χορωδία «Γιάννης Μπαρμπαλιός» υπό τη διεύθυνση της Έλλης Χατζηκυριακίδου, «Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας» υπό την διεύθυνση Αλίκης Ζαφείρη, «Νέα Χορωδία Λευκάδας» υπό την διεύθυνση της Μαρίας Κυριακής Αραβανή, «Lefkas Singers» υπό τη διεύθυνση της Ρόζας Μαλόνε και η μικτή Χορωδία του «Ορφέα» υπό τη διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τσίντζα.

Υ.Σ.

Για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε το ακατάλληλο της αίθουσας για τέτοιου μεγέθους εκδηλώσεις. Για άλλη μια φορά η έλλειψη κλειστής αίθουσας στο νησί απέδειξε τη φτώχεια μας. Οι υποσχέσεις του νυν Περιφερειάρχη πριν ένα χρόνο ακριβώς, για το «ξεμπλοκάρισμα» του Θεάτρου, αποδείχτηκαν ψεύτικες.

Φέτος μάλιστα στη 32η συνάντηση Χορωδιών υπήρξε και μια ακόμα… πρωτοτυπία. Εντάσσεται μάλιστα στην προσπάθεια της Περιφέρειας για να δημιουργήσει… πολιτιστικές γέφυρες μεταξύ των νησιών. Η Περιφέρεια ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά το πέρας της εκδήλωσης, παρέθεσε γεύμα στα μέλη των χορωδιών, σε εστιατόριο της Λευκάδας. Χωρίς όμως να προσκαλέσει τις τρεις Λευκαδίτικες χορωδίες! Κάπως έτσι χτίζονται οι γέφυρες. Από μακριά και αγαπημένοι!!

Μετά τις εικόνες, υπάρχουν 3 βίντεο του Κώστα Κατωπόδη από τις Λευκαδίτικες χορωδίες, καθώς και ένα ακόμα, από το γλέντι του «μοναχικού» Ορφέα στο «Zefki», μετά την εκδήλωση.

Φωτογραφίες: Αντώνης Αθανασόπουλος

Δημοσιεύτηκε από Kostas Katopodis στις Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Δημοσιεύτηκε από Kostas Katopodis στις Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Δημοσιεύτηκε από Kostas Katopodis στις Σάββατο, 11 Μαΐου 2019

Δημοσιεύτηκε από Zefki Lefkada στις Σάββατο, 11 Μαΐου 2019


Πηγή