Achaia Clauss: Γιορτάζει το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Θωμά

Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου γιορτάζει το εκκλησάκι του Αποστόλου Θωμά που βρίσκεται στο Οινοποιείο της ACHAIA CLAUSS. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής Οινοποιίας, χάρη στην αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως και του Δήμου Πατρέων, μερίμνησε κι εφέτος για τους επιβεβλημένους εορτασμούς, οι οποίοι θα αρχίσουν το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαΐου στις 6.30 μ.μ. με τον Μεγάλο Εσπερινό της Εορτής.

Το πρωί της Κυριακής 5 Μαΐου και ώρα 7.30 π.μ. θα αρχίσει η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στην οποία θα συμμετάσχει για μία ακόμη χρονιά η Παιδική Χορωδία ''Πανύμνητος'', υπό την διεύθυνση της κυρίας Αφροδίτης Χρυσανθακοπούλου, ενώ μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη λιτάνευση της εφέστιας εικόνας του Αγίου Θωμά, εντός των τειχών της Οινοποιίας.

Τέλος ο κύκλος των ιερών ακολουθιών της εορτής θα κλείσει το απόγευμα της Κυριακής στις 6.30 μ.μ με Εσπερινό και Ιερά Παράκληση. Πρέπει να σημειωθεί ότι, καιρού επιτρέποντος, αμέσως μετά το τέλος της Λιτανείας, θα δοθεί παράσταση Εθνικών Χορών, από τα Χορευτικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, που τελούν υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του κυρίου Χρήστου Γιαννόπουλου.

Όπως κάθε χρόνο, καθ' όλη την διάρκεια της Κυριακής του Θωμά, το εκκλησάκι παραμένει ανοιχτό και οι επισκέπτες της ACHAIA CLAUSS μπορούν να συνδυάσουν το προσκύνημα με την επαφή με τη φύση και την αναψυχή!

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Μαΐου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία