O Θεόφιλος Μιχαλάτος στον Inkefalonia 103,9: «Τέλος σε υπόγειες διαδρομές και μεμονωμένες πελατειακές σχέσεις […]

Στον ραδιοφωνικό σταθμό Inkefalonia 103,9 φιλοξενήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συμπολιτεία» παραχώρησε μια συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης αναπτύσσοντας τους λόγους που διεκδικεί τη Δημαρχία, περιγράφοντας το όραμά του για το Νέο Δήμο Αργοστολίου.

«Όλα στο φως»

Αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα ύπαρξης διαφάνειας του Δήμου στα οικονομικά , κάτι που αποτελεί προσωπικό στόχο για τον ίδιο και θα το επιδιώξει από την πρώτη μέρα. «Τέλος στις υπόγειες διαδρομές, τις πελατειακές σχέσεις για την εξυπηρέτηση μεμονωμένων ατόμων και τις απευθείας αναθέσεις. Θα επαναφέρουμε την κανονικότητα που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια στον Δήμο. Επιδιώκουμε την ύπαρξη εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και του Δήμου. Δημιουργούμε ένα διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης του Δήμου» δήλωσε.

«Έχει το θράσος η Δημοτική Αρχή να διεκδικεί την ψήφο των πολιτών μετά τη διάσπαση»

Ο κ. Μιχαλάτος αναφέρθηκε στην διάσπαση του Δήμου και στην πίεση που ασκούσαν οι αγανακτισμένοι κάτοικοι λόγω της έλλειψης ενδιαφέροντος της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε όλες τις περιοχές της Κεφαλονιάς. Ως παράδειγμα ανέφερε την περιοχή της Σάμης, από την οποία τα ταμεία του Δήμου εισπράττουν 30.000.000 ευρώ και δεν έχουν διαθέσει ούτε ένα ευρώ στον Καραβόμυλο.

Επιδιώκει τη διαφορετική ποιότητα των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του και είναι κάθετα αρνητικός σε μία συνεργασία Παρίση- Λυκούδη, χωρίς όμως να αποκλείει άλλα άτομα του συγκεκριμένου συνδυασμού. «Συσπειρώθηκαν οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με έντιμα και έμπειρα στελέχη δημιουργώντας ένα μείγμα ατόμων που θα οδηγήσει μπροστά τον Νέο Δήμο Αργοστολίου».

«Το Αργοστόλι έχει γίνει πλέον αφιλόξενο».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κυκλοφοριακό χάος, όπως το αποκάλεσε του Αργοστολίου, που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό. Βρήκαν έτοιμες μελέτες για τα έργα που πραγματοποίησαν και τις εφάρμοσαν κακοποιημένες, χωρίς κανένα σχεδιασμό, με απόλυτη προχειρότητα, λίγο μόνο διάστημα πριν τις εκλογές. «Δεν έχουμε άλλο χρόνο να χάσουμε».

Η Κεφαλονιά έχει γυρίσει πολλά βήματα πίσω σε βασικά θέματα όπως στη διαχείριση των παραλιών, που ενώ υπάρχουν άτομα με μεγάλη γνώση και πείρα στο πώς θα διαχειριστούν, θα αναπτύξουν και θα εκσυγχρονίσουν προς όφελος του τουρισμού τις δημοτικές παραλίες, τις έχουν εγκαταλείψει πλήρως μετατρέποντάς τες σε αφιλόξενες παράγκες, στην έλλειψη έργων υποδομής στο το λιμάνι του Πόρου που είναι και αυτό τεράστιο δείγμα αδιαφορίας της σημερινής δημοτικής αρχής και στην κατάντια των Δημοτικών Κτιρίων τα τελευταία εννέα χρόνια.

«Επιδιώκουμε να φέρουμε στο φως το θησαυρό του νησιού που διαθέτουμε»

Το πρόγραμμα της «Δημοτικής Συμπολιτείας» τόνισε έχει ρεαλιστικό σχεδιασμό και είναι υλοποιήσιμο σε όλο το φάσμα του. Καλύπτει όλες τις περιοχές του νέου Δήμου Αργοστολίου.

Κλείνοντας, θέλοντας να αποκαταστήσει τις φήμες που διαδίδουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι περί κινδύνου προς το πρόσωπό του, καλλιεργώντας φόβο στους πολίτες, τόνισε ότι άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να φοβούνται οι δημότες του Αργοστολίου με την αλαζονεία και το καθεστώς που έχουν δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στο νησί και τους διαβεβαίωσε ότι από την επόμενη μέρα της εκλογής του ως Δήμαρχος Αργοστολίου η προσοχή του θα βρίσκεται μόνο στη διαχείριση του Δήμου και πουθενά αλλού. Θέλει να φροντίσει και να υπηρετήσει τον τόπο που αγαπά.

Πηγή: Inkefalonia Radio 103,9

Ακούστε παρακάτω τη συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου


Πηγή