Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΚ για την διακοπή υδροδότησης στη Λευκίμμη.

Δήμος Κέρκυρας Ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΚ για την διακοπή υδροδότησης στη Λευκίμμη.

Η Δημοτική Επιχείρηση ύδρευσης και Αποχέτευσης Κέρκυρας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εξηγεί τον λόγο για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην υδροδότηση περιοχών της Λευκίμμης.

Σύμφωνα με αυτήν, το πρόβλημα οφείλεται σε βλάβη της αντλίας στην κύρια γεώτρηση. Επιπλέον αναφέρεται «Μετά από φιλότιμες προσπάθειες εργαζομένων της Επιχείρησης, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη και των ιδιαίτερων τεχνικών δυσκολιών που διαπιστώνονται σε παρόμοιες περιπτώσεις, αποκαταστάθηκε το συντομότερο δυνατόν και τέθηκε σε λειτουργία. Θεωρούμε απαραίτητο να ενημερώσουμε τους καταναλωτές αναφέροντας ότι:

  1. Ολοκληρώνεται εντός των προσεχών ημερών η αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού (1100 μ) τροφοδοσίας της Λευκίμμης
  2. Έγινε αποκατάσταση και τέθηκε σε λειτουργία μία επιπλέον γεώτρηση.
  3. Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του κεντρικού αντλιοστασίου ύδρευσης.
  4. Πραγματοποιήθηκε έργο με αποτέλεσμα την αυτονόμηση πλέον της ύδρευσης στην Άνω Λευκίμμης.
  5. Εγκρίθηκε και συμβασιοποιείται η εκτέλεση του έργου προϋπ. 1.080.000€ που αφορά την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου Λευκίμμης μήκους 10.000 περίπου μέτρων, όπου σήμερα είναι κατασκευασμένο από αμίαντο.
  6. Συμβασιοποιήθηκαν δύο νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Νεοχωρακίου και αναμένεται η υπογραφή του σχετικού συμβολαίου αγοράς ακινήτου για να ξεκινήσει η εκτέλεση του έργου.

Ανεξάρτητα όμως από τις προσπάθειες και την επιμονή μας στην προώθηση λύσεων για το υδρευτικό πρόβλημα της Λευκίμμης ζητάμε την κατανόηση των κατοίκων για την ταλαιπωρία που υπέστησαν από την έλλειψη νερού.».


Πηγή