Αποτελέσματα Πανελληνίων 2019: Λιγότερα φέτος τα χαμόγελα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηλείας…


Τέλος στην αγωνία για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ηλείας χθες το πρωί, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Αν και οι περισσότεροι ενημερώθηκαν διαδικτυακά μέσω της ειδικής εφαρμογής, αρκετοί μαθητές έσπευσαν με τους γονείς τους στα σχολεία για να δουν τα αναρτημένα αποτελέσματα.

Μαθηματικά, Φυσική και Βιολογία δυσκόλεψαν φέτος πολύ τους υποψηφίους, που έγραψαν σε υψηλά ποσοστά κάτω από τη βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, το 64,99% των γραπτών βαθμολογήθηκε κάτω από τη βάση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα Μαθηματικά ανήλθε στο 61,03%. Στην Ιστορία κάτω από τη βάση έγραψε ποσοστό 47,20%, ενώ στη Φυσική ποσοστό 39,41% έπεσε κάτω από τη βάση. Στα Αρχαία Ελληνικά αρίστευσε μόνο το 2,84. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων από το σύνολο των 81.244 υποψηφίων ΓΕΛ που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας που κρίθηκε ως βατό και κατανοητό μόνο το 1,3% κατάφερε να αριστεύσει, δηλαδή να βρεθεί στη βαθμολογική κλίμακα 18 έως 20.

Χαμηλές είναι οι επιδόσεις και στα Μαθηματικά Ο.Π όπου συμμετείχαν 45.552 υποψήφιοι, καθώς αρίστευσε ποσοστό 5,44% .

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, αφού η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δεν επέτρεψε την παραμικρή παράλειψη ή αβλεψία. Συνολικά φέτος έδωσαν εξετάσεις 1143 υποψήφιοι, 962 στα Γενικά Λύκεια και 181 στα ΕΠΑΛ.

Διαβάστε περισσότερα στην εφ. «Πατρίς» που κυκλοφορεί…


Πηγή