Αρίστευσαν για άλλη μια φορά οι πτυχιούχοι της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός» της Ιεράς Μητροπό […]

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητος «Νέοι Ορίζοντες», η ορισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού Εξεταστική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους αξιότιμους μουσικοδιδάσκαλους κ. Γρηγόριο Κακούρη, κ. Διαμαντή Μαυραγάνη, κ. Γρηγόριο Πετράτο, κ. Χρήστο Ζέρβα και κ. Βασίλειο Μπίκο, αφού εξέτασε λεπτομερώς τους υποψηφίους για Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής μαθητές της Σχολής, τους βαθμολόγησε με βαθμό «Άριστα 10» και τους εφοδίασε με Πτυχία αναγνωρισμένα υπό του Κράτους.

Ειδικά o Μουσουργός κ. Διαμαντής Μαυραγάνης, αφού επαίνεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο για το πολύ υψηλό επίπεδο της Σχολής που λειτουργεί υπό την ευλογία του και για το άοκνο ενδιαφέρον του, έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον μουσικοδιδάσκαλό της κ. Βασίλειο Μπίκο, ο οποίος με το σκληρή δουλειά και το μεράκι που τον διακρίνουν, μετά από 30 περίπου χρόνια διδασκαλίας, έκανε την Σχολή μια από τις πιο ονομαστές στην Ελλάδα. Χάρη σ’ αυτόν εκατοντάδες μαθητές μυήθηκαν στην ευλογημένη Βυζαντινή μας Μουσική ενώ αρκετοί από αυτούς στελεχώνουν επάξια ψαλτήρια Ιερών Ναών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον άξιο Διευθυντή της Σχολής κ. Γρηγόριο Κακούρη για την αξιέπαινη οργάνωση και λειτουργία της, αλλά και στην αθόρυβη και θετική προσφορά του κ. Παναγιώτη Αχιλλιά, Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Σχολής.

Τέλος, απευθύνθηκε στους αριστούχους πτυχιούχους και τους παρότρυνε να μην σταματήσουν να μελετούν και να ασχολούνται με την υπέροχη Βυζαντινή μας Μουσική. Οι αριστεύσαντες μαθητές είναι οι Λεωνίδας Καμπούρης, Ιωάννης Πετρόπουλος, Ταξιάρχης Καραμπούλας, Ιωάννης Παπαπέτρου, Αναστάσιος Παπασταθόπουλος, Άννα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνα Βλάχου, Ζαμπία Μπραουδάκη, Πηνελόπη Τρεμπέλα, Ελένη Παπαλαμπίδου, Τσετσίλια Ζουράβλε – Γιαννακοπούλου και η Ελένη Σπηλιοπούλου που πήρε Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    25 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία