Βολές από τον αν. διοικητή του Νοσοκομείου Αμαλιάδας: «Ξεχείλισε το ποτήρι» – Προβλήματα με εφημερίες και νοση […]


Δεν εφαρμόστηκε στην πράξη καμία από τις αποφάσεις που είχαν ληφθεί τον Μάρτιο

Αιχμές για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, και σε ότι αφορά το εφημεριακό καθεστώς και σε ότι αφορά τη νοσηλεία ασθενών, άφησε χθες ο αν. διοικητής Ιωάννης Χουζούρης κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ότι θα έκανε αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.

Εν ολίγοις, ο κ. Χουζούρης αποκάλυψε ότι δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτα όσον αφορά τους στόχους που είχαν τεθεί από τον Μάρτιο, μετά και τις συσκέψεις που είχαν γίνει με τον περιφερειάρχη και την 6η ΥΠΕ. Ούτε περισσότερες εφημερίες γίνονται στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, ούτε οι νοσηλείες αυξήθηκαν, παρά το γεγονός ότι τους τελευταίους δυόμιση μήνες έχει προστεθεί ένας παθολόγος από την Αχαΐα για τις εφημερίες του Σαββατοκύριακου.

‘Ξέμεινε’ και από γυναικολόγο

Όπως εξήγησε, επί της ουσίας δεν αποδίδει στην πράξη ο όρος διασυνδεόμενες Νοσηλευτικές μονάδες, αφού τα κενά στις εφημερίες του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν καλύπτονται από γιατρούς του Νοσοκομείου Πύργου σε καμία ειδικότητα, ενώ συμβαίνει το αντίθετο.

Τόνισε δε ότι το ‘ποτήρι ξεχείλισε’ με αφορμή την χορήγηση άδειας σε γυναικολόγο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται τα εξωτερικά γυναικολογικά ιατρεία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

«Δεν έχει αντικατασταθεί ο γυναικολόγος και εδώ και δύο εβδομάδες έχουμε ξεμείνει. Το εφημεριακό καθεστώς καρκινοβατεί . Η διοίκηση δεν έχει κάνει αυτό που έπρεπε και υπάρχει πρόβλημα. Τα διασυνδεόμενα Νοσοκομεία δεν έγιναν για να κλείσουν τα μικρά. Είναι λάθος αυτό που γίνεται και καλώ λοιπόν, παρ’ ότι είμαστε εν δυνάμεις ε εκλογές, να αναπτυχθούν και τα τρία Νοσοκομεία του Νομού. Δεν γίνεται να είμαστε στην Αμαλιάδα μόνο με οκτώ εφημερίες» ανέφερε ο κ. Χουζούρης, ο οποίος ωστόσο επέρριψε ευθύνες και στην τακτική που ακολουθούν ορισμένοι γιατροί: «Ευχαριστώ πολύ τους γιατρούς και τους συνεργάτες μου που έβαλαν πλάτη όλα αυτά χρόνια. Όμως, υπάρχουν και κάποιοι γιατροί που παίζουν διάφορα παιχνίδια, τα οποία θα τα πούμε σε επόμενη φάση. Τα Νοσοκομεία αυτά πρέπει να αυτονομηθούν και να αναπτυχθούν από μόνα τους, διαφορετικά να φτιάξουμε ένα κεντρικό Νοσοκομείο με 450 κλίνες.

Εγώ δεν θα επιτρέψω να κλείσουν τα μικρά Νοσοκομεία. Η παραφιλολογία ότι ‘κλείνει’ το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, αυξάνει τις επιθετικές ενέργειες γιατρών που κοιτάζουν από μόνοι τους τα προσωπικά τους συμφέροντα . Όταν οι γιατροί του Νοσοκομείου Πύργου έχουν αποφασίσει να κάνουν μόνο έξι εφημερίες, το ίδιο κάνουν και κάποιοι της Αμαλιάδας».
Για τον μήνα Ιούνιο το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε επίπεδο εφημεριών είναι στον ‘αέρα’ και το θέμα θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας την Δευτέρα.

Ο κ. Χουζούρης επιμένει στην αύξηση εφημεριών, ενώ έκανε γνωστό ότι τις επόμενες ημέρες θα βγει στον αέρα η προκήρυξη για την κάλυψη επικουρικών παθολόγων από ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι.

Κάλεσμα

Η χθεσινή συνέντευξη Τύπου είχε και άλλο ένα σκοπό, να ανακοινωθεί η δημιουργία Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Η πρώτη συνάντηση θα γίνει αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο και το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους. Κατά την διάρκεια της συνάντησης θα συσταθεί πενταμελής επιτροπή νομικής φύσεως για τη διεκπεραίωση των διαδικαστικών.

«Ο Σύλλογος δεν θα είναι ούτε πολιτικός ούτε συνδικαλιστικός. Θα είναι μία υποστηρικτική δομή. Όπως με την δωρεά του κ. Παπαδάκου, υπάρχουν και άλλοι δωρητές που αγαπούν το Νοσοκομείο και θέλουν να βρουν μία παράλληλη δομή για να προσφέρουν. Θα είναι μία εθελοντική αλλά αυστηρά τεχνοκρατική δομή και όταν γίνεται κάποια δωρεά θα υπάρχει ο απαιτούμενος παράγοντας ώστε το αποτύπωμα της κάθε δωρεάς να είναι στο 100%» εξήγησε ο κ. Χουζούρης.


Πηγή