Εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου – Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διάλυση της Βουλής

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και του ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εκλογές στις 7 Ιουλίου. Η συνάντησή τους είχε διάρκεια 35 λεπτών. Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε την ανάγκη σταθεροποίησης της ανάκαµψης της οικονοµίας για τη χώρα.

«Από την ημέρα των ευρωπαϊκών εκλογών διαμορφώθηκε μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περίπου 4 μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Δεδομένου δε, ότι έχουμε μπει σε ένα ενάρετο κύκλο, δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί, διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Με βάση αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης, σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα – και την ανανέωση της λαϊκής εντολής» ανέφερε ο πρωθυπουργός στο σύντομο διάλογο που είχε με τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 41 παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική» του απάντησε ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνεται πως είτε σήμερα το βράδυ είτε το πρωί της Τρίτης αναμένεται να θυροκολληθεί στο Κοινοβούλιο το προεδρικό διάταγμα που αφορά τη διάλυση της Βουλής.

Πηγή: Ethnos.gr


Πηγή