Εκλογές 2019: δηλώσεις – ανακοινώσεις υποψηφίων βουλευτών Λευκάδας

Δήλωση Κωνσταντίνου Δρακονταειδή για τις Βουλευτικές Εκλογές

Δήλωση του Υποψήφιου βουλευτή Λευκάδας Κων/νου Δρακονταειδή
ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας στην πιο κρίσιμη περίοδο. Μέσα σε αντίξοες συνθήκες, κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, με την κοινωνία όρθια και την ελπίδα ζωντανή!

Τώρα, είναι η ώρα της πιο μεγάλης μάχης!
Σ’ αυτή τη μάχη, καλούμαστε όλες και όλοι, να πάρουμε θέση, με πρωτοπόρα τη νέα γενιά. Αν θα συνεχίσει η προσπάθεια για μια κοινωνία με ασφάλεια και αλληλεγγύη ή θα γυρίσουμε πίσω στις πρακτικές και το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και κατέστρεψε την κοινωνία.

Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε συλλογικά, όπως έχουμε μάθει να δίνουμε τις μάχες στην Αριστερά! Κοιτώντας τους πολίτες κατάματα, με περηφάνια για όσα πετύχαμε και αισιοδοξία, δύναμη, σχέδιο, αποφασιστικότητα γι’ αυτά που είναι μπροστά μας και τα διεκδικούμε.

Συμμετέχοντας με αίσθημα τιμής και ευθύνης, μπαίνω σ’ αυτή την αποφασιστική μάχη στο ψηφοδέλτιο «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ως υποψήφιος βουλευτής Λευκάδας, με δυνατές και μαχητικές συνυποψήφιες, αλλά και με όλες και όλους μαζί, συναγωνιστές και συναγωνίστριες!

Μια μάχη απέναντι στην πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη και ρεβανσιστική δεξιά των τελευταίων δεκαετιών. Έναν πολιτικό οδοστρωτήρα που απειλεί να καταστρέψει ότι πέτυχε ο λαός μας με τις θυσίες του μέχρι σήμερα.
Απευθύνομαι σε όλες τις δημοκράτισσες και δημοκράτες.

Είναι καθήκον, όλων των προοδευτικών και αριστερών πολιτών, να κοιτάξουμε το μέλλον και να διαμορφώσουμε συνθήκες προοδευτικής διακυβέρνησης.

Το δίλλημα είναι εδώ, πραγματικό και επικρέμεται σαν λαιμητόμος: Με την πρόοδο ή με αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα;
Ήρθε η ώρα των μεγάλων αποφάσεων που χωρίς ταλαντεύσεις, οι πολίτες πρέπει να διαλέξουν όχθη. Όχι όχθη κομματική, αλλά όχθη δημοκρατική, προοδευτική και κοινωνική.
Γιατί πρέπει να κερδίσουμε!
Γιατί στη ζωή, κερδισμένοι είναι εκείνοι που αποφασίζουν να την κάνουν καλύτερη.
Και… μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη!
Με το ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες!
Γιατί τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας!


Κων/νος Δρακονταειδής
Υποψήφιος Βουλευτής Λευκάδας
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δήλωση υποψηφιότητας Αθανασίου Καββαδά

Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι

Στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είμαι και πάλι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Λευκάδας με το ψηφοδέλτιο τη Νέας Δημοκρατίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εκφράσω έμπρακτα την διάθεσή μου για προσφορά στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα και που ζω έως σήμερα.

Η συμπόρευσή μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω πολύ καλά τις εθνικές ανάγκες και ότι ο αγώνας που ξεκινάμε θα είναι δύσκολος. Είμαι έτοιμος όμως για τις μάχες που έρχονται και πιστεύω ακράδαντα ότι ο αγώνας μας θα δικαιωθεί.

Αγαπητοί συμπολίτες
Σε αυτή την κρίσιμη χρονική στιγμή για την χώρα η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, τις αξίες και τις θέσεις της οποίας υπηρετώ, είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα. Με πρόγραμμα, θέσεις και προτάσεις έχουμε σχεδιάσει ήδη την επόμενη ημέρα, προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά με ασφάλεια και σταθερότητα στο δρόμο της ευημερίας και της ανάπτυξης. Το χρωστάμε στην πατρίδα μας, στον τόπο που γεννηθήκαμε και στις νέες γενιές που έρχονται.

Φίλες και φίλοι
Ως πολίτης, που χρόνια τώρα συμμετέχει ενεργά στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας, γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αγωνίες και τους φόβους, αλλά και τις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης.

Έχοντας βαθιά την πεποίθηση ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και των αποτελεσμάτων και πιστεύοντας στις δυνάμεις μου δηλώνω έτοιμος να αγωνιστώ προκειμένου όλοι οι Έλληνες να έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει.

Με αυτές τις σκέψεις σας ζητώ να με στηρίξετε με την ψήφο σας στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σας ζητώ να στηρίξετε την υποψηφιότητα ενός ανθρώπου που θέλει να προσφέρει στον τόπο του και που ό,τι έχει κατακτήσει μέχρι σήμερα το έχει καταφέρει με κόπο και σκληρή δουλειά.

Θέτω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου δεσμευόμενος ότι θα είμαι πάντα διεκδικητής και υπερασπιστής των δίκαιων της Λευκάδας, του Μεγανησίου, του Καλάμου και του Καστού, ότι ποτέ δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη που θα μου δείξετε και ότι θα είμαι βουλευτής όλων των Λευκαδίων.
Σας ευχαριστώ θερμά

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Ι. Καββαδάς
Υπ. βουλευτής Ν. Λευκάδας με τη ΝΔ

Δήλωση/Μήνυμα της υποψήφιας Βουλευτή Λευκάδας Γεωργίας Αυγερινού

Ευχαριστώ θερμά τη Νέα Δημοκρατία και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη τους, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να συνδράμω στον αγώνα των πιο κρίσιμων εθνικών εκλογών των τελευταίων χρόνων, από τη θέση της υποψήφιας Βουλευτή του Νομού Λευκάδας.

Την υποψηφιότητα αυτή την αντιλαμβάνομαι ως ένα βήμα προσφοράς στον τόπο μου και την παράταξή μου.
Δίνω την εκλογική μάχη με αίσθημα ευθύνης αλλά και με σεβασμό στους συμπατριώτες μας που υπηρέτησαν και συνεχίζουν να υπηρετούν τη Λευκάδα με τους αγώνες και το έργο τους και δεν είναι σήμερα στο ψηφοδέλτιο του κόμματός μας.

Τώρα είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.

Για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους η στήριξή σας είναι πολύτιμη.

Όλοι μαζί θα δώσουμε έναν δίκαιο αγώνα για μια καλύτερη Λευκάδα, σε μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Γεωργία Αυγερινού, υποψήφια Βουλευτής Νομού Λευκάδας
Ιατρός Αιματολόγος-Ογκολόγος

Το Κίνημα Αλλαγής, ως πολιτικός φορέας που φιλοδοξεί να γίνει πλειοψηφικός, οφείλει να αποκτήσει ορμή πείθοντας κυρίως τους νέους, τα πιο παραγωγικά στρώματα της κοινωνίας, να το ακολουθήσουν.
Κατά την δεκαετή κρίση στη χώρα μας, η νέα γενιά τέθηκε στο περιθώριο ή μετανάστευσε στο εξωτερικό. Μια γενιά που κατά τεκμήριο είναι η πιο μορφωμένη, διψάει για εργασία και δικαιούται να διαμορφώσει το μέλλον της χώρας.

Ιδιαίτερα οι νέοι για να εμπιστευτούν με την ψήφο τους ένα πολιτικό κόμμα, πόσο μάλλον να το ακολουθήσουν απαιτούν, μαχητικότητα, επιμονή, έμπνευση, προοπτική, νέο καθαρό λόγο, ιδεολογική ταύτιση.

Έχω την πεποίθηση πως το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εκφράσει τους πόθους και τις ανησυχίες αυτής της νέας γενιάς με την συγκεκριμένη – απτή πρόταση βιωσιμότητας των ανθρώπων και της χώρας, σαφή απόσταση από τον συντηρητισμό, την στείρα άρνηση και τον λαϊκισμό. Πρόταση που αποτυπώνεται στο ρεαλιστικό χρονογράφημα «Σχέδιο Ελλάδα» και στοχεύει στην ευημερία των πολιτών του σήμερα και των επόμενων γενεών.

«Σχέδιο Ελλάδα» που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής έχει καταθέσει με τη μορφή επεξεργασμένης και αναλυτικής Πρότασης Νόμου στη Βουλή και θα επιμείνουμε να γίνει πράξη ώστε να μην διαψεύσουμε την εμπιστοσύνη και τις προσδοκίες των πολιτών που θα μας τιμήσουν με την ψήφο τους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Βασικές δεσμεύσεις της πρότασης αυτής αναφέρονται επιγραμματικά παρακάτω :

1) Νέα ποιότητα διακυβέρνησης.
Τα Υπουργεία θα έχουν επιτελικό ρόλο. Τα θέματα που αφορούν την Τοπική Ανάπτυξη και τον πολίτη περνούν στον έλεγχο της Αυτοδιοίκησης.
Πλήρης αποκομματικοποίηση του κράτους, καμία πρόσληψη εκτός ΑΣΕΠ, Αξιολόγηση, αξιοκρατία, διαφάνεια σε όλη την λειτουργία του Δημοσίου και της Βουλής.
2) Αναπτυξιακή ταυτότητα σε κάθε Περιφέρεια με την επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με όρους δόμησης και χρήσεις γης.
3) Μείωση των φόρων. Σταθερό φορολογικό Σύστημα.
Μείωση του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%.
Μείωση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 22%. Του χαμηλού από το 13% στο 11%.
Μέσα από ένα ανοιχτό διάλογο με την συμμετοχή όλων των φορέων και κομμάτων την επιδίωξη ψήφισης ενός ΣΤΑΘΕΡΟΥ φορολογικού συστήματος που θα αντέξει στο χρόνο και θα δημιουργήσει κανόνες για τις επενδύσεις.
5) Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με τη μισθολογική δαπάνη για κάθε επί πλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις, να υπολογίζεται ως έξοδο που εκπίπτει της φορολογίας, με συντελεστή αυξημένο κατά 50%.
(Μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο αφού και το Δημόσιο θα έχει σημαντικά έσοδα από την αυξημένη κατανάλωση των νεοπροσληφθέντων).
6) Ριζική αλλαγή του Ασφαλιστικού Νόμου Κατρούγκαλου που χρεοκοπεί το ασφαλιστικό σύστημα, ώστε να μειωθεί το μη μισθολογικό κόστος της εργασίας, να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του και να αποκατασταθεί η ανταποδοτικότητα των εισφορών.
7) Νέο Πλαίσιο για την Ψηφιακή Εποχή.
Ριζικές αλλαγές στο Εκπαιδευτικό Σύστημα και στα συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας, ώστε να αξιοποιηθούν οι νέες δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού μας, σε επενδύσεις νέας τεχνολογίας.
Δημιουργία Ταμείου για έρευνα και ανάπτυξη, (με χρηματοδότηση από το κράτος, μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες) που επενδύει στην οικονομία της γνώσης, χρηματοδοτεί νεοφυείς επιχειρήσεις, διασυνδέει νέους επιχειρηματίες και ερευνητές με Πανεπιστήμια και πολυεθνικές.
8) Ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές με σαφείς κανόνες που ισχύουν απαρέγκλιτα και ελέγχονται από αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.
9) Ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής για την Ενέργεια.
Επιτάχυνση των προσπαθειών να ανοίξει η ενεργειακή αγορά στον ανταγωνισμό και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.
Μείωση του τελικού κόστους ενέργειας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, χωρίς εκχώρηση των πελατών της ΔΕΗ χωρίς αντάλλαγμα (όπως επιχειρείται σήμερα) που οδηγεί σε απαξίωση την επιχείρηση και σε συστημικό κίνδυνο την οικονομία.
Λύση που βασίζεται, στο τρίπτυχο ενεργειακός σχεδιασμός/στρατηγική συμμαχία ΔΕΗ-Ιδιωτών/ και νέες επενδύσεις στην ενέργεια.
10) Αποκατάσταση του ρόλου του Τραπεζικού Συστήματος, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς την Οικονομία.

Έχουμε καταθέσει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για την εξυγίανση των κόκκινων δανείων και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

Θεωρούμε απαραίτητο να αλλάξει ο αποικιακού χαρακτήρα Νόμος που ουσιαστικά παρέδωσε δέσμιο το Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα στην τρόικα και το αποξένωσε από τις υγιείς δυνάμεις της παραγωγής.

Σεβαστή Κωνσταντινίδη – Ρεκατσίνα
Υποψήφια βουλευτής Λευκάδας με το Κίνημα Αλλαγής

Μήνυμα της υποψήφιας βουλευτή Λευκάδας Αργυρής Κατωπόδη

Ο πρόεδρος της ΝΔ και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης με τίμησε με μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Λευκάδας μας.

Η εμπιστοσύνη αυτή με γεμίζει ευθύνη και μου δίνει την δυνατότητα να αγωνιστώ για τα κοινά μας όνειρα.
Να υπηρετήσω το στόχο για μια καλύτερη Ελλάδα και για μια δημιουργική Λευκάδα με προοπτική και μέλλον. Την Λευκάδα που έχω επιλέξει να ζω και αγαπώ. Τη Λευκάδα που με γεμίζει δύναμη από την ενέργεια της.
Σας ζητώ να δώσουμε την μάχη αυτή σαν μια ανθρώπινη αλυσίδα που την ενώνουν οι αξίες και τα όνειρα.
Δεσμεύομαι να τιμήσω στο ακέραιο αυτή την εμπιστοσύνη και να βάλω τα δυνατά μου για να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας.

Ξεκινώ λοιπόν τον αγώνα μου, θέλοντας να σας βεβαιώσω πως θα είναι ένας αγώνας ευγενής και καθαρός.
Σας ζητώ να ονειρευτούμε και να τολμήσουμε.

Μπροστά μαζί για τη Λευκάδα μας!
ΑΡΓΥΡΗ ΚΑΤΩΠΟΔΗ
Υποψήφια Βουλευτής Λευκάδας


Πηγή