ΕΛΜΕΚΙ: Καταγγελία εγκατάστασης κεραιοσυστήματος κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στην περιοχή «Πλάκα» στο Αργοστόλι

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταγγέλλει την εγκατάσταση κεραιοσυστήματος κινητής τηλεφωνίας (ολόκληρου σταθμού βάσης), από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE στην περιοχή «Πλάκα» της πόλης του Αργοστολίου και συγκεκριμένα στην οροφή του ξενοδοχείου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ».

Η νέα απόπειρα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE να δημιουργήσει τετελεσμένα εγκατάστασης κεραιών στην περιοχή που συγχρωτίζονται εκατοντάδες μαθητές προσχολικής-πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σπουδαστές της ΑΕΝ καθώς και δεκάδες αθλητές του Ν.Ο.Α. αποτελεί πρόκληση και αιτία «πολέμου» από την πλευρά του μαθητικού και του λαϊκού κινήματος.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχοντας την παρακαταθήκη του αγώνα που ξεδιπλώθηκε το Οκτώβριο του 2017 για την απεγκατάσταση κεραίας που στήθηκε τότε από την ίδια εταιρεία πάνω στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ, αγώνα που κατέληξε στο ξήλωμά της μετά και από σχετική δικαστική απόφαση, διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει να εκτεθούν για άλλη μια φορά παιδιά στις βλαβερές για την υγεία συνθήκες που δημιουργεί και η συγκεκριμένη κεραία.

Η υγεία εκατοντάδων μαθητών αλλά και κατοίκων δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμη με καμιά ανάγκη της συγκεκριμένης εταιρείας όπως και άλλων, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους, προκειμένου να πετύχουν μεγαλύτερες επιδόσεις στην πληθυσμιακή κάλυψη και μεγαλύτερες ταχύτητες για μεγαλύτερα κέρδη.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ συνυπογράφει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στις 13/6/2019 μέρα εκδίκασης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της εταιρείας COSMOTE για την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συστήματος. Η αίτηση που έχει κατατεθεί από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου και του 2ου Γυμνασίου Αργοστολίου, το Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου (Ν.Ο.Α) και 100 περίπου κατοίκους της περιοχής, πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση που είχε και η προηγούμενη το 2017, αφού σε τίποτε δεν αλλάζουν τα δεδομένα και η ουσία της, που δεν είναι άλλη παρά η διαφύλαξη της δημόσια υγείας.

Επιπλέον τονίζουμε ότι θα στρατευτούμε στον αγώνα των κατοίκων και των φορέων της περιοχής σε κάθε πρωτοβουλία που θα πάρουν, στις σχεδιαζόμενες από επιχειρηματικά συμφέροντα παρεμβάσεις (όπως και παλαιότερα με την εγκατάσταση βενζινάδικου), που θα υποβαθμίζουν την περιοχή και θα βάζουν σε κίνδυνο την ζωή την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων.

Ταυτόχρονα απαιτούμε από όλους τους πολιτικούς και τοπικούς υπεύθυνους να δώσουν ένα τέλος στην αναρχία που έχουν επιβάλλει τα επιχειρηματικά συμφέροντα των εταιρειών της κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις περιοχές του νομού μας και εκτός από την απομάκρυνση του συγκεκριμένου συμπλέγματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας, να δώσουν πλήρη ενημέρωση για το σύνολο των «φανερών» και «κρυφών», «νόμιμων» και «παράνομων» κεραιών καθώς και για το που βρίσκονται καλυμμένες ή ακάλυπτες και να πάρουν ανάλογα μέτρα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα τη ρητή απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε κατοικίες, Σχολεία, Παιδικούς σταθμούς, Δημοτικά στάδια, Νοσοκομεία, Πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

Αργοστόλι 6/06/2019

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος Σοφία Ποταμιάνου


Πηγή