Ηλεία: Ξένες Γλώσσας και Δια Βίου Εκπαίδευση στο Συνέδριο του PALSO

«Ξένες Γλώσσας και Δια Βίου Εκπαίδευση» είναι το θέμα του 2ου Συνεδρίου Palso Δυτικής Ελλάδας Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, που αρχίζει από αύριο Σάββατο 15 έως και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στο Ξενοδοχείο ALDEMAR Olympian Village. Την διοργάνωσή του έχει ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Ηλείας και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το συνέδριο διοργανώνεται με τη συνεργασία των αντίστοιχων συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίας, της Άρτας, της Αχαϊας, της Ζακύνθου, της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, της Πρέβεζας και της Λευκάδας, ενώ σημαντική είναι η συμβολή Ηλείων επιχειρηματιών και Ηλειακών εταιριών και βιοτεχνιών στην διοργάνωσή του, ως χορηγοί.

Η υποδοχή, τα εργαστήρια, η έκθεση

Η υποδοχή των αποστολών από τους συνεργαζόμενους νομούς θα γίνει το μεσημέρι του Σαββάτου και το πρόγραμμα της ημέρας περιλαμβάνει επισκέψεις στο Κτήμα Μερκούρη, στο Κατάκολο και στον Πύργο, όπου και θα γίνει το δείπνο υποδοχής.

Η Κυριακή είναι γεμάτη από τις δράσεις του συνεδρίου που θα ξεκινήσουν στις 10:00 το πρωί με την έναρξη της 29ης Έκθεσης Ξενόγλωσσου Βιβλίου, στη οποία θα συμμετάσχουν 14 εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζοντας τις εκδόσεις τους.

Στις 11:00 θα γίνει έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου με χαιρετισμούς και εισαγωγικές ομιλίες από την Επιστημονική Επιτροπή του συνεδρίου.

Τα Εργαστήρια

Τα Εργαστήριαμε ελεύθερη είσοδο για κάθε ενδιαφερόμενο – θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, σε τρεις διαφορετικές αίθουσες, όπου διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους, ως εξής:

ΑΙΘΟΥΣΑ 1

17:00 – «Η νευρογλωσσική προσέγγιση της δυσλεξίας» – Σπύρος Καλτσούνης

17:45 – «Χειριστική γονείς και πώς τους αντιμετωπίζουμε ως εκπαιδευτικοί» – Ελένη Παναγούλια

18:30 – «Πρώτες βοήθειες μέσα στην τάξη» – Παναγιώτης Γεωργακόπουλος

ΑΙΘΟΥΣΑ 2

17:00 – Ενημέρωση για το Ταμείο Αρωγής – Θέμης Πατσιούρας

17:45 – «Make a difference with LAAS exams: Testing and Teaching – The European Language Porfolio» – Χρήστος Σωτηρόπουλος και Βαρβάρα Τζημορώτα

18:30 – Φορολογικά και ασφαλιστικά νέα και ρυθμίσεις οφειλών – Ιάκωβος Γκούμας

ΑΙΘΟΥΣΑ 3

17:00 – «Overview of the NOCN Writing part and the marking criteria. From informal to formal Writing» – Δημήτρης Κουρούπης

17:45 – «Οι αντιλήψεις περί εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης στον Αρχαίο Ελλαδικό κόσμο κατά τον 5ο και τον 4ο π.χ αιώνα και οι επιδράσεις τους στην ανάπτυξη του αρχαίου Ιερού της Ολυμπίας» – Γεωργία Παπακώστα

18:30 – «Οι απαρχές, η εξέλιξη και οι προοπτικές της διδασκαλίας των ξένων γλωσσών στον ελλαδικό χώρο» – Κυριάκος Ξανθόπουλος

Γνωριμία με την Ηλεία

Η Δευτέρα 17 Ιουνίου είναι αφιερωμένη στη γνωριμία των φιλοξενούμενων – επισκεπτών στην Ηλεία, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Αρχαία Ολυμπία, τη Φολόη και τέλος, αργά το απόγευμα στην Κουρούτα.


Πηγή