Θ. Γαλιατσάτος: «Ας σκύψουν οι νέες Δημοτικές Αρχές πάνω στο πρόβλημα των απορριμμάτων και ας ακολουθήσουν τον […]

Π.Ι.Ν Θ. Γαλιατσάτος: «Ας σκύψουν οι νέες Δημοτικές Αρχές πάνω στο πρόβλημα των απορριμμάτων και ας ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει ήδη ανοίξει».

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις για τα απορρίμματα τονίζει τα εξής:

«Εκδόθηκαν οι νέοι περιβαλλοντικοί όροι για τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, που προβλέπουν αποκατάσταση των δύο κυττάρων, επέκταση στο οικόπεδο των πρώην Αδελφάτων, τροποποίηση (μείωση) της δυναμικότητας σε 47500 τόνους και αδειοδότηση της ενεργειακής αξιοποίησης του βιοαερίου.
Το ΣτΕ απέρριψε για μια ακόμη φορά τις (αστήρικτες) προσφυγές για τον ΧΥΤΥ στην Λευκίμμη.
Ομοίως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την προσφυγή του “Αλεύχιμον” κατά της άδειας λειτουργίας του ίδιου ΧΥΤΥ, που έχει εκδώσει ο Περιφερειάρχης.
Το νέο προσωπικό, μέσω της 3Κ, ήλθε (επιτέλους) και ενισχύει τους απασχολούμενους στην καθαριότητα της Κέρκυρας.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Υπάρχουν πολύ ευνοϊκές συνθήκες για την ομαλοποίηση της διαδικασίας στην επεξεργασία των στερεών αποβλήτων, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με την εφαρμογή του ισχύοντος σχεδιασμού, δηλ. αποκατάσταση στο Τεμπλόνι, λειτουργία της μεταβατικής φάσης με την δημιουργία δεμάτων, την προσωρινή αποθήκευση τους στο οικόπεδο των πρώην αδελφάτων και μόλις αποκατασταθεί ο ΧΥΤΥ Λευκίμμης κανονική χρήση του έως ότου κατασκευασθεί το εργοστάσιο και ο νέος ΧΥΤΥ.
Εν τω μεταξύ κατασκευή των πράσινων σημείων, ένταση της ανακύκλωσης και της διαλογής στην πηγή.
Ας σκύψουν οι νέες δημοτικές αρχές πάνω στο πρόβλημα και ας ακολουθήσουν τον δρόμο που έχει ήδη ανοίξει!
Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουν αυτό, τόσο το καλύτερο για τον τόπο».


Πηγή