Κέρκυρα: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μ. Υδραίου με παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Δήμος Κέρκυρας Κέρκυρα: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Μ. Υδραίου με παρατάξεις Δημοτικού Συμβουλίου.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση όλων των δημοτικών παρατάξεων , μετά από πρωτοβουλία και πρόσκληση της νέας Δημάρχου κ. Μερόπης Υδραίου στην αίθουσα του Δήμου στο Φαληράκι.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης η νέα δήμαρχος κ. Μερόπη Υδραίου , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσα είπα, προεκλογικά, για ενότητα και συνεργασία, τα εννοώ απόλυτα και τα κάνω πράξη.

Σήμερα κάναμε το πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια βήματα. Ο στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας και συνεννόησης για την επόμενη μέρα, για να πάρουμε αποφάσεις όλοι μαζί και να λύσουμε τα προβλήματα των πολιτών.

Οι συναντήσεις με τους επικεφαλής των παρατάξεων δεν θα είναι πλέον είδηση αλλά κανόνας. Η συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων σε αυτές τις συναντήσεις είναι δείγμα σεβασμού απέναντι στους δημότες.

Σήμερα, κατέθεσα ένα πλαίσιο 6 σημείων, πάνω στο οποίο μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι μας, ένα πλαίσιο που μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για συνεργασία.

1ον) Πρωτοβουλία για την αλλαγή της ονομασίας του Δήμου που δεν μπορεί να έχει το γεωγραφικό χαρακτήρα που του έδωσαν. Πρέπει να μετονομαστεί σε Δήμο Κερκυραίων και Διαπόντιων.

2ον) Σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα παρακολουθεί τη διαδικασία διαχωρισμού προσωπικού, οικονομικών δεδομένων και παγίων του ενιαίου δήμου.

3ον) Δημιουργία Διευρυμένης Επιτροπής Διαβούλευσης με ουσιαστικές αρμοδιότητες με τη συμμετοχή φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.

4ον) Συμφωνία , διαμόρφωση ενιαίας άποψης και οριοθέτηση των επόμενων ενεργειών για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Η δημοτική αρχή θα ενημερώσει τις παρατάξεις για το σχέδιο της για την ανακύκλωση, την αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας και τα επόμενα βήματα.

5ον) Διαμόρφωση και ψήφιση νέου κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής τάξης, του σεβασμού των δικαιωμάτων της μειοψηφίας αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του.

6ον) Σύσταση επιτροπής ελέγχου του προϋπολογισμού του Νέου Δήμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων, του Οικονομικού Επιμελητηρίου , του Εμπορικού Επιμελητηρίου και της κοινωνίας των πολιτών, για να ξέρει κάθε πολίτης που πηγαίνει και το τελευταίο ευρώ».


Πηγή