Κ. Παυλίδης: «Δημιουργούνται‭ ‬ιδανικότερες‭ ‬συνθήκες‭ ‬παροχής υπηρεσιών‭ ‬για‭ ‬τους‭ ‬επαγγελματίες στην Π […]

Δήμος Κέρκυρας Κ. Παυλίδης: «Δημιουργούνται‭ ‬ιδανικότερες‭ ‬συνθήκες‭ ‬παροχής υπηρεσιών‭ ‬για‭ ‬τους‭ ‬επαγγελματίες στην Παλαιοκαστρίτσα».

Με αφορμή την δημοσιεύση της απόφασης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή όρμου Αγίου Σπυρίδωνα Παλαιοκαστρίτσας Κέρκυρας, για λογαριασμό του Δήμου Κέρκυρας ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης με ανακοίνωση του τονίζει τα εξης: «Η απόφαση προβλέπει την τοποθέτηση πλωτής εξέδραςσυνολικού εμβαδού52.50τ.μ.,η πρόσβαση στηνοποίαεξασφαλίζεταιμέσω ενός συστήματος διαδρόμου πρόσβασης για εποχιακή χρήση έξι μηνών. Επισημαίνεται ότι η πλωτή εξέδραθαμπορείνα χρησιμοποιηθείμόνογιατην προσωρινήπρόσδεσησκαφών καιθα τοποθετηθεί από τον αιτούντα στην προβλεπόμενη από την τοπογραφική αποτύπωση θέση, χωρίς επέμβαση στον αιγιαλό. Οι συγκεκριμένοι όροι και προϋποθέσεις ορίζονται στην απόφαση του Υπουργείου.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα, μετά από αίτημα του Δήμου Κέρκυρας, ασφαλούς επιβίβασης των επισκεπτών του βόρειου τμήματος του νησιού στα σκάφη για περιήγηση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή (σπηλιές) χωρίς να ενοχλούνται οι λουόμενοι από τη συχνή μετακίνηση των σκαφών.

Δημιουργούνται ιδανικότερες συνθήκες παροχής υπηρεσιών για τους επαγγελματίες, ασφαλέστερη πρόσβαση στα σκάφη για τους επισκέπτες και ασφαλέστερες συνθήκες για τους λουόμενους, Κερκυραίους και επισκέπτες».


Πηγή