Μήνυμα ελπίδας η παράσταση «Τα Μαγικά Μαξιλάρια» από το θεατρ. εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2019 στις 8 το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία η παράσταση TA ΜΑΓΙΚΑ ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ του Ευγένιου Τριβυζά από το Παιδική Θεατρική Ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, οι καθηγητές, οι γονείς, οι σπουδαστές και οι φίλοι του Ωδείου είχαν την χαρά να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, χειροκροτήθηκε δε πολλές φορές από το σύνολο των θεατών.

Ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932 και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος, ευχαρίστησε τη παιδική θεατρική ομάδα του Ωδείου για την προσπάθεια όλης της χρονιάς, τους παρευρισκόμενους και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της παράστασης. Στη συνέχεια υπενθύμισε το νόημα του θεάτρου στη ζωή μας, τονίζοντας ότι το θέατρο είναι φως, και γι’ αυτό είναι απαραίτητο συστατικό της ζωής μας.

Πρόκειται για την δεύτερη παράσταση φέτος, που ολοκληρώνει την προσπάθεια του θεατρικού εργαστηρίου με υπεύθυνο τον Σταύρο Ρομποτή – ψυχή όχι μόνο της θεατρικής του Ωδείου αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης μας – ο οποίος έκανε και την διασκευή-προσαρμογή του κειμένου αλλά και την σκηνοθεσία του έργου.

Οι μικροί πρωταγωνιστές συγκίνησαν με την εκφραστικότητά τους, το ταλέντο τους και κατάφεραν να ταξιδέψουν το κοινό στο μυθικό βασίλειο του Αρπατίλαου, αποδίδοντας τους ήρωες με έναν μοναδικό τρόπο και αναδεικνύοντας τα παιδιά με τα όνειρά τους, μεταφέροντας ένα μήνυμα ελπίδας και ζωής σε όλους μας!

Στην παιδική θεατρική ομάδα συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά

Γιώργος Αβραμόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Γιώργος Αστερής, Κωνσταντίνος Αστερής, Ευαγγελία Γαλανοπούλου, Ιωάννα Ζούνη, Κατερίνα Ζούνη, Γαλανή Κουλούρη, Πάρης Κουλούρης, Άγγελος Λαγογιάννης, Δέσποινα Μπεκιάρη, Αμπντέλ Άτι Αλ Σε Ναουανί, Παναγιώτης Πολυχρονίδης, Παναγιώτα Στάμου, Αργυρώ Χονδραντώνη.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου – Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς» ευχαριστεί το Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιάτση και τον υπεύθυνο του Πολιτιστικού Τομέα, δικηγόρο Νίκο Λαϊνόπουλο, για την βοήθειά τους όσον αφορά στην παραχώρηση του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ.

Επίσης ευχαριστεί όλους τους χορηγούς αλλά και όσους συνέβαλαν με την πολύτιμη συνεισφορά τους

 • τον Πάνο Μοσχόπουλο και το ανθοπωλείο Μοσχόπουλος που συνδράμει τις εκδηλώσεις του Ωδείου με τα όμορφα λουλούδια του
 • το Γιάννη Τερζή με τα σούπερ μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ για την διαρκή συμβολή του
 • το Βασίλη Παπαδημητρίου με το κατάστημα υπολογιστών και σέρβις New Data
 • τη Σπυριδούλα Μπάστα μέλος του Δ.Σ. του Ωδείου, Αγιογράφο και συντηρήτρια έργων τέχνης για το καλαίσθητο εικαστικό σκηνικό
 • το Βασίλη Αγγελάκο με το Φωτογραφείο του
 • το Χρήστο Ασημακόπουλο με την εταιρεία του Απολυμαντική Πετρελαϊκή Αποστολόπουλος
 • την Βασιλόπουλος Συσκευασία – Υλικά Καθαρισμού – Χαρτικά
 • τη Φωτεινή Τοπιντζή με το κατάστημα κατεψυγμένων ποιότητας Τοπιντζή
 • το κρεοπώλειο Αφοί Μαλλιόπουλοι και το φίλο Γιάννη Μαλλιόπουλο
 • το Νίκο Ζήρο με το βιβλιοπωλείο Lexis
 • την Μικτή Χορωδία Πύργου για την πολυετή συνεργασία της
 • τους ανθρώπους του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ
 • όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας & ενημέρωσης της πόλης μας που πρόβαλλαν με το καλύτερο τρόπο την παράσταση και πάντα υποστηρίζουν τις προσπάθειες του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.
 • Την ηχοφωτιστική υποστήριξη της παράστασης είχε ο Ανδρέας Ζέζας.

Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν εμπράκτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932, Άλκης Κωνσταντόπουλος, Λεωνίδας Κουτήφαρης, Νικόλαος Καραμάνης και Χριστίνα Σταλιά, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Ντάκουρης, καθώς και η γραμματεία του Ωδείου.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, η άμισθη σύμβουλος του δήμου Πύργου, πρόεδρος της Εταιρίας Ηλειακών Μελετών και Πολιτισμού «Τάκης Δόξας» στρατιωτικός Ευγενία Χριστοπούλου, η Χαραλαμπία Ρόρρη – Κανδύλη πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλείας «Παντοκράτωρ», εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

Δείτε Φωτογραφίες


Πηγή