Μικρά νησιά του Ιονίου που θα σας ξετρελάνουν

Μυστικοί επίγειοι παράδεισοι με αύρα θαλασσινή

Το Ιόνιο κρύβει μικρά διαμαντάκια που αξίζει να ανακαλύψει κανείς, ειδικά αν θέλει να απολαύσει τις καλοκαιρινές διακοπές του μακριά από τις κλισέ επιλογές και τους προορισμούς που κατακλύζονται κάθε χρόνο από αμέτρητους τουρίστες.

Τρία νησάκια με κοινό γνώμονα τις ονειρικές παραλίες, την ηρεμία και την χαλάρωση μπαίνουν στο «χάρτη» των επιλογών σας και διεκδικούν μία θέση στην καλοκαιρινή σας ατζέντα.

Διαπόντια Νησιά

Μια επίσκεψη εδώ θα σας κάνει να νιώσετε, έστω και για λίγο, πώς είναι να βρίσκεστε στον παράδεισο. Τα Διαπόντια, ένα σύμπλεγμα 11 μικρών νησιών που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Κέρκυρα, κρύβουν συμπυκνωμένες όλες τις ομορφιές του Ιονίου.

Στους Οθωνούς (το δυτικότερο σημείο της Ελλάδας), στην Ερεικούσα και στο Μαθράκι, όλα κυλούν με αργούς ρυθμούς και η απόλυτη ηρεμία είναι εξασφαλισμένη. Η Άσπρη Άμμος, στη δυτική ακτή των Οθωνών, είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Ιονίου. Κάντε και μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά της εντυπωσιακής σπηλιάς της Καλυψούς, όπου θα φτάσετε με βαρκάκι.

Στο Μαθράκι θα κολυμπήσετε στις παραλίες Πορτέλο και Απιδιές, ενώ τα πολλά μονοπάτια με την πλούσια βλάστηση θα σας ανοίξουν την όρεξη για πεζοπορία. Στους Οθωνούς, ιδιαιτέρως φημισμένες είναι οι ταβέρνες για φρέσκο ψάρι και παραδοσιακή κουζίνα.

Κάλαμος

Είναι τόσο μικρό αυτό το νησάκι του Ιονίου που δεν θα χρειαστείτε καθόλου μεταφορικό μέσο. Βρίσκεται απέναντι ακριβώς από τις ακτές του Μύτικα και η προσέγγισή του γίνεται μόνο από θαλάσσης, με καραβάκια που αναχωρούν από το λιμανάκι του Μύτικα. Στο νησί σας καλωσορίζει το γραφικό λιμανάκι με την παραδοσιακή ταβέρνα στα αριστερά και ένα δύο cafes στα δεξιά, όπου συναντάται και όλο το nightlife.

Οι παραλίες του Καλάμου φημίζονται για τα κρυστάλλινα νερά τους, μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στο Ιόνιο, ενώ σε αυτήν της Αγραπιδιάς με το ολόλευκο βότσαλο βρίσκεται και η ταβέρνα –σημείο αναφοράς για την περιοχή της Βοσκοπούλας με τις θεϊκές τηγανιτές πατάτες.

Μεγανήσι

Μόλις 4 ναυτικά μίλια από τη Λευκάδα εντοπίζεται το Μεγανήσι, ένα μικρό νησί 20 τ.χ. (οξύμωρο αν σκεφτείτε τις εντυπώσεις που δημιουργεί η ονομασία του), το μεγαλύτερο ωστόσο του συμπλέγματος των Πριγκιπονήσων (ανάμεσά τους και ο θρυλικός Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση) ακριβώς απέναντι από το Νυδρί.

Υπέροχες παραλίες με κρυστάλλινα, διαυγή νερά, καταπράσινα φιόρδ και θαλάσσιες σπηλιές και μικροί γραφικοί οικισμοί θα σας κλέψουν την καρδιά. Το Σπαρτοχώρι στην κορυφή του Μεγανησίου, με στενά σοκάκια και θέα στο φυσικό κόλπο Σπήλια, το Κατωμέρι την πρωτεύουσα του νησιού που δεν είναι άλλη από ένα γραφικό χωριό και το Βαθύ, το λιμανάκι με τα αραγμένα ιστιοπλοϊκά.

Απολαύστε τις βουτιές σας σε κάποια από τις παραλίες του νησιού όπως οι Άι Γιάννης, Φανάρι, Αθερινός, Λιμονάρι, Σπηλιά και μην παραλείψετε να επισκεφτείτε ένα από τα πιο γνωστά σημεία του: τη θαλάσσια σπηλιά του Παπανικολή.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Tags:Διαπόντια ΝησιάΕρεικούσαΜαθράκιΜικρά νησιά του ΙονίουΟθωνοί


Πηγή