Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Κέρκυρα.

Κοινωνία Οι υποψήφιοι βουλευτές με το ΚΚΕ στην Κέρκυρα.

Η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ δίνει σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών στο νομό Κέρκυρας για τις εκλογές της 7ης Ιούλη.

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων και τα βιογραφικά τους στοιχεία:

Αρμενιάκος Βασίλης, 69 ετών, αγρότης. Δημοτικός Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας από το 2010 μέχρι σήμερα. Στις τελευταίες εκλογές εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Νότιας Κέρκυρας. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Κέρκυρας. Πρόεδρος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας. Μέλος της Γραμματείας του Πανελλαδικού Συντονιστικού Μπλόκων. Έχει, επίσης, διατελέσει Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ματθαίου (1995 – 1999) και Δήμαρχος Μελιτειέων από το 1999 έως το 2002. Ήταν μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, όπως επίσης και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ματθαίου. Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της Νομαρχιακής και της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ και έχει υπηρετήσει τους σκοπούς και τους στόχους του κόμματος από διάφορες στελεχικές θέσεις.

Μπαλού Αλεξάνδρα: γεννήθηκε στο χωριό Μεσαριά της Κέρκυρας το 1961. Σπούδασε στη σχολή Η/Υ του ΕΛΚΕΠΑ και τη Συνεταιριστική Σχολή Θεσσαλονίκης. Εργάζεται στην Τράπεζα Πειραιώς και έχει καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Είναι μέλος του Τμήματος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ για την τοπική διοίκηση.

Στις πρόσφατες εκλογές εκλέχθηκε περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ενώ παλαιότερα διατέλεσε περιφερική σύμβουλος στην περιφέρεια Αττικής και νομαρχιακή σύμβουλος Αθήνας. Επίσης, έχει διατελέσει μέλος του γενικού συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ), πρόεδρος του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

Πελάης Σταμάτης, 45 ετών, ξενοδοχοϋπάλληλος. Συνεργάζεται με το ΚΚΕ από το 2001. Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας από το 2011. Μέλος της Επιτροπής ποιότητας ζωής της Επιτροπής Τουρισμού και του ΔΟΠΑΠ. Πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού (ΠΟΕΕΤ). Μέλος της Διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ). Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Επισιτισμού-Τουρισμού. Μέλος των Πρωτοβουλιών Αγώνα για την προστασία και ανάδειξη του ΙΣΣΟΥ, των ΑΛΥΚΩΝ, του ΚΑΣΤΕΛΛΟ και του ΣΚΕΡΟΥ. Μέλος του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ‘’ΚΟΡΙΣΣΟΣ’’ και του Κερκυραϊκού Γ.Σ.

Στο παρελθόν επίσης έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Κέρκυρας 2003-2011. Μέλος των Νομαρχιακών Επιτροπών Παιδείας, Ανάπτυξης Οικονομικών Διοίκησης, Τουρισμού – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς. Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Αγίου Μάρκου. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας του ΔΗ.Κ.ΚΙ.

Σαϊτά Μαριλένα: 29 χρονών, μαθηματικός. Από το 2013 εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι γραμματέας του Τομεακού συμβουλίου της ΚΝΕ στην Κέρκυρα και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου- Κέρκυρας- Λευκάδας. Διδάσκει μαθηματικά στα Λαϊκά Φροντιστήρια που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Είναι μέλος της θεατρικής ομάδας του ΠΑΜΕ. Παράλληλα σπουδάζει στο τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και είναι μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου.

Χαραλάμπους Μυρσίνη: 36 ετών αρχαιολόγος, μητέρα δυο παιδιών. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ. Ήταν γραμματέας της Τ.Ε. Κέρκυρας την περίοδο 2015-2019 και παλιότερα επί σειρά ετών γραμματέας της Νομαρχιακής Οργάνωσης της ΚΝΕ. Είναι εκλεγμένη αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Σήμερα εργάζεται ως ξενοδοχοϋπάλληλος.


Πηγή