Ο Φορέας Διαχείρισης Αίνου συμμετέχει στον καθαρισμό του Μύρτου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου και η Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και των Παγκόσμιων πρωτοβουλιών για τη μείωση των πλαστικών στο Θαλάσσιο Περιβάλλον, σας προσκαλεί στη Δράση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Μύρτου στην Κεφαλονιά, την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στις 11 π.μ, με την συμμετοχή και υποστήριξη του Δήμου Κεφαλονιάς, κέντρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προσκόπων, την ομάδα των δυτών Pirates Divers Club, εκπαιδευτών αλεξίπτωτου πλαγιάς (παραπέντε) και πολλών άλλων τοπικών φορέων.

Η παραλία του Μύρτου, μία από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, επιλέχθηκε λόγω του εμβληματικού της χαρακτήρα, της φυσικής ομορφιάς της και του μεγάλου αντίκτυπου που μπορεί να επιτύχει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά της υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα της συνεχούς φροντίδας και καθαρισμού της. Είναι σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα της ενεργούς συμμετοχής στην προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού θα γίνεται ποιοτική και ποσοτική καταγραφή των ανακτημένων υλικών από εθελοντές και εκτός των συνηθισμένων που συλλέγονται στις παραλίες, θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στη συλλογή συγκεκριμένων ή/και επικίνδυνων, για τα θαλάσσια οικοσυστήματα υλικών, όπως αποτσίγαρα, μικροπλαστικά και ογκώδη αντικείμενα. Επιπλέον, θα γίνει διαχωρισμός των υλικών σε δύο ρεύματα και τα ανακυκλώσιμα υλικά που θα συλλεχθούν, θα οδηγηθούν στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών της Πάτρας.

Ο καθαρισμός διεξάγεται στα πλαίσια του προγράμματος Zero Waste Future με χορηγούς την Coca Cola Hellas, το ΣΕΔ ΣΑΝΚΕ, το ΣΕΔ ΣΥ.ΔΕ.ΣΥΣ, την Ecoelastika, την ΕΕΑΑ, και την Combatt.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι ακόμη και με τα δικά σας οχήματα!!

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα αναχωρήσει λεωφορείο από το κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης» για να μεταφέρει τους εθελοντές στην παραλία. Ώρα αναχώρησης 09:00 π.μ.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του

Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου

Δρ. Γεώργιος Δρακάτος

Δ/ντής Ερευνών

Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών


Πηγή