Πάτρα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διεξαγωγή του «Bridge Experience»

Στo πλαίσιo πραγματοποίησης προγραμματισμένου αθλητικού γεγονότος μεγάλης κλίμακας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την επωνυμία «Bridge Experience» στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ» την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και προς διευκόλυνση κυκλοφορίας των οχημάτων και πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, αποφασίστηκε:

  1. ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ καθ ́ όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής του Ρίου όπου θα διεξαχθεί τα δρομικά αγωνίσματα των 5 και 9 χ/μ συγκεκριμένα : Έξοδος από τη γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου προς οδό Σώμερσετ και εν συνεχεία στις οδούς Ζαΐμη, Αχιλλέως, Πετμεζά και Μύλου με τερματισμό στο ξενοδοχείο ΑCHAΙΑ ΒΕΑCH
  2. ΜΕΡΙΚΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ καθ ́ όλο το οδικό δίκτυο της περιοχής του Ρίου όπου θα διεξαχθεί το δρομικό αγώνισμα του Ημιμαραθώνιου και συγκεκριμένα : Έξοδος από τη γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου προς οδό Σώμερσετ και εν συνεχεία στις οδούς Ελευθερίας, Κολοκοτρώνη, Εθνικής Αντιστάσεως, Γ. Παπανδρέου και επιστροφή στις οδούς Ελευθερίας , Σώμερσετ, Ζαΐμη, Αχιλλέως, Πετμεζά και Μύλου με τερματισμό στο ξενοδοχείο ΑCHΑΙΑ ΒΕΑCH

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν την 09/6/2019 από ώρες 08:15-11:30

Αποκλεισμός του δυτικού καταστρώματος της Γέφυρας (κατεύθυνση προς Πάτρα –Αθήνα) και του δυτικού κλάδου 2 (έξοδος από Γέφυρα προς Ρίο), μεταξύ των χιλιομετρικών θέσεων 4+150 (Σταθμός Διοδίων) και 0+800 (εντός ορίων παραχώρησης Ολυμπίας Οδού). Η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων (προς Ρίο και προς Αντίρριο) στο υπόψη τμήμα θα πραγματοποιείται από το ανατολικό κατάστρωμα της οδού, με εφαρμογή αντίθετης κίνησης κατά την διάρκεια του αθλητικού γεγονότος.

Η έξοδος από την Γέφυρα προς Ρίο (κλάδος 2 – Οδός Σώμερσετ) θα είναι αποκλεισμένη για τα οχήματα που κινούνται στην κατεύθυνση από Αντίρριο προς Ρίο. Η συγκεκριμένη έξοδος θα παραμείνει κλειστή (περίπου για δύο ώρες) κατά την διάρκεια εφαρμογής της αντίθετης κίνησης, καθώς θα χρησιμοποιηθεί από τους αθλητές που θα κατευθυνθούν προς το Ρίο. Η κυκλοφορία στην άνοδο μέσω της οδού Σώμερσετ (κλάδος 3) και με κατεύθυνση την Πάτρα και την Αθήνα (σύνδεση με Ν.Ε.Ο) θα διεξάγεται κανονικά.

Στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο, αρχικά κλείνει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας σε ένα μήκος 200μ. πριν από την είσοδο του κλάδου από την Σώμερσετ προς Αντίρριο και στην συνέχεια, μετά από 460μ. περίπου (αφού έχει κλείσει η λωρίδα επιτάχυνσης του κλάδου), η κυκλοφορία εισέρχεται στην κίνηση με αντίθετη ροή (contra flow) μέχρι την περιοχή του σταθμού διοδίων. Στην αντίθετη κατεύθυνση από Αντίρριο προς Ρίο, μετά τον σταθμό διοδίων η κυκλοφορία του ρεύματος οδηγείται κατευθείαν στον αντίθετο κλάδο και αρχίζει η κυκλοφορία με αντίθετη ροή (contra flow).

Η κυκλοφορία προς Ρίο επανέρχεται στον κανονικό κλάδο στο Α.Ε.Α περί την Χ.Θ. 1+200 με μια καμπύλη μορφής ‘S’ με ακτίνες 80μ. και συνεχίζει ευθεία προς Πάτρα και Αθήνα. Επειδή η έξοδος προς Ρίο θα παραμείνει κλειστή, για την έξοδο των αθλητών, προστίθεται κατάλληλη πληροφοριακή σήμανση, η οποία θα εκτρέπει την κυκλοφορία προς το Ρίο και το Νοσοκομείο μέσω του κλάδου προς Αθήνα του νέου Α/Κ Ρίου και της εξόδου αυτού για Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Ο διαχωρισμός των δύο ρευμάτων κυκλοφορίας, κατά μήκος της αμφίδρομης κυκλοφορίας, λόγω της σύντομης διάρκειας της κυκλοφοριακής ρύθμισης θα γίνει με πλαστικούς κώνους ύψους τουλάχιστον 0,75μ. τοποθετημένους ανά 20μ. Στο τέλος της ρύθμισης προς την πλευρά του Ρίου, όπου η κυκλοφορία προς Ρίο θα επανέλθει στην κανονική του θέση, θα τοποθετηθούν φορητά στηθαία μορφής NJ, από σκυρόδεμα και πλαστικό, για το διαχωρισμό της κυκλοφορίας με τους αθλητές.

Η τυπική διατομή της κίνησης σε αντίθετη ροή θα περιλαμβάνει μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση πλάτους 3,45μ. με 1,55μ. έρεισμα στην κατεύθυνση προς Αντίρριο (λόγω των φρεατίων υδροσυλλογής) και 0,30μ. έρεισμα στην κατεύθυνση προς Ρίο) με ένα κενό μεταξύ τους πλάτους 0,60μ. όπου θα τοποθετηθεί το μέσο διαχωρισμού (πλαστικοί κώνοι).

Η χρονική υλοποίηση των ρυθμίσεων, όπως προκύπτει από το σχετικό έγγραφο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., έχει ως εξής :

Περίοδος υλοποίησης ρυθμίσεων (συμπεριλαμβάνει την προετοιμασία εγκατάσταση και την αποκατάσταση): Σάββατο 08.06.2019 και ώρα 06:00 έως την Κυριακή 09.06.2019 και ώρα 23:00.

Ημέρα εφαρμογής αντίθετης κίνησης (αποκλεισμός δυτικού καταστρώματος και εξόδου προς Ρίο): Κυριακή 09.06.2019. Εκτιμώμενη ώρα εφαρμογής αντίθετης ροής μεταξύ των ωρών 07:30 – 12:00. Εκτιμώμενη ώρα αποκλεισμού εξόδου προς Ρίο μεταξύ των ωρών 08:00 – 10:00.


Πηγή