ΠΑΤΡΑ: Οι γιατροί του Ρίου καταγγέλλουν «έφοδο» σεκιουριτά

Έφοδο σεκιουριτά στους εφημερεύοντες γιατρούς του Ρίου, καταγγέλλει με ανακοίνωση της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας. Όπως αναφέρει:

«Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη στα Επείγοντα του ΠΓΝΠ την Δευτέρα 10/06. Άγνωστος υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας έκανε έφοδο ζητώντας να κάνει έλεγχο στους γιατρούς του νοσοκομείου που εφημέρευαν, επικαλούμενος σχετική εντολή από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου!

Για του λόγου το αληθές έδωσε και σχετική κάρτα στην οποία αναγραφόταν το όνομα της εταιρίας: K.N.R.

Απαιτούμε άμεσα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να μας ενημερώσει για το νομικό καθεστώς με βάση το οποίο ο κάθε τυχαίος μπορεί όποτε θέλει να παρακωλύει το έργο των γιατρών της εφημερίας εις βάρος της συνολικής λειτουργίας των Επειγόντων και του Νοσοκομείου.

Προειδοποιούμε τη Διοίκηση να μην τολμήσει να ανοίξει το ζήτημα του καθεστώτος εφημέρευσης. Γιατί έχει λερωμένη τη φωλιά της αυτή, όπως και το Υπουργείο. Δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει αυτός που παραβιάζει κάθε νόμο και κανονισμό που αφορά στο ωράριο και την εφημέρευση.

Καλούμε την Διοικήτρια και τον Υποδιοικητή αντί να κρύβονται πίσω από υπαλληλίσκους ιδιωτικών εταιριών, να έρθουν οι ίδιοι. Όχι απλά να ελέγξουν. Να ακολουθήσουν σε όλο το ωράριο της εφημερίας έναν γιατρό του νοσοκομείου και μετά να μας πουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας αν δεν έχουν λιποθυμήσει.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την 6η ΥΠΕ να σοβαρευτούν. Αντί να σπαταλάνε τα λεφτά των φορολογούμενων για να θησαυρίζουν ιδιωτικές εταιρίες που πουλάνε αέρα κοπανιστό, να τα αξιοποιήσουν για να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε προσωπικό και αναλώσιμα. Τέτοιες γελοιότητες θυμίζουν άλλες εποχές.

Καλούμε τους συναδέλφους σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του ΠΓΝΠ την Τετάρτη 19/06 στις 12μμ.»


Πηγή