ΠΓΝΠ: Ξεκίνησε η λειτουργία της Μονάδας Μαστού

Με αφορμή τα τέσσερα (4) έτη λειτουργίας της Μονάδας Μαστού στο Π.Γ.Ν.Π. , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την σημαντική πρόοδο που έχει επιτελεσθεί στην λειτουργία της σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και αντιστοιχεί σε διεθνείς προδιαγραφές.

Ειδικότερα σας επισημαίνουμε ότι , εκσυγχρονίστηκε η λειτουργία των απεικονιστικών μεθόδων παρέχοντας υψηλής ποιότητας και ευκρίνειας μαστογραφίες και εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης , όπως είναι η ψηφιακή τομοσύνθεση. Ταυτόχρονα ξεκίνησε συστηματικά η λήψη βιοψιών μη ψηλαφητών βλαβών στερεοτακτικά με την έναρξη της λειτουργίας του μαμοτόμου , γεγονός που απαλλάσσει αρκετές ασθενείς από την διενέργεια χειρουργικών επεμβάσεων. Να τονισθεί ότι , ο μαματόμος είναι ο μοναδικός που λειτουργεί στην περιφέρεια , εκτός πρωτεύουσας.

Διεγχειρητικά εφαρμόζεται η Minimal 3-D στερεοτακτική απεικόνιση του λεμφαδένα φρουρού , διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνική , σε πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα.

Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής , την χειρουργική ομάδα , τους ογκολόγους και τους ακτινοθεραπευτές, έχουμε επιτύχει να μειωθούν ριζικά οι ακρωτηριαστικές επεμβάσεις στο μαστό και τους λεμφαδένες. .

Επιπρόσθετα σε συνεργασία με τους πλαστικούς χειρουργούς καθιερώνεται η διενέργεια μαστεκτομών με διατήρηση του δέρματος ( skin sparing mastectomy ) , δίνοντας την δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης του μαστού με ένθεμα σιλικόνης.

Είναι γνωστό ότι ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το Νο1 τύπο καρκίνου στο γυναικείο πληθυσμό .Οφείλουμε να αναπτύξουμε έναν προληπτικό πληθυσμιακό έλεγχο και γι΄αυτό δημιουργήσαμε την εκσυγχρονισμένη μονάδα στο Νοσοκομείο μας, ώστε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση στις ασθενείς με παθήσεις του μαστού.

Ταυτόχρονα η χειρουργική και μετεγχειρητική αντιμετώπιση είναι πλήρως εξελιγμένη και ανταποκρίνεται σε ότι απαιτούν τα σύγχρονα πρωτόκολλα. Τέλος επεξεργαζόμαστε, ώστε να εφαρμοστεί σύντομα, ένα πρόγραμμα πλήρους μετεγχειρητικής κάλυψης όσον αφορά τον πόνο και το σύνολο της παθολογίας που συνεπάγεται μια τέτοια πάθηση.

Κλείνοντας θα θέλαμε ωα υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό θεραπείας του καρκίνου του μαστού , είναι πολύ υψηλό και έχει σχέση με την πρώιμη διάγνωσή του. Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι όλες οι Ελληνίδες θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ελέγχονται.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    4 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία