Πύργος: Επιστολή διαμαρτυρίας για το κτίριο της Αστυνομίας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ζητώντας την ταχύτερη δυνατή αναβάθμιση του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας στον Πύργο, καθώς κάνουν λόγο για κίνδυνο της υγείας των ενστόλων αλλά και των πολιτών που μεταβαίνουν στο κτίριο για να εξυπηρετηθούν.

Δείτε αναλυτικά:

Για άλλη μία φορά η Ένωσή μας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο Αστυνομικό Μέγαρο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας , ένα κτήριο που δυστυχώς έχει αφεθεί στη μοίρα του και είναι καταδικασμένο, καθώς η συντήρησή του εδώ και χρόνια είναι ανύπαρκτη.

Συντήρηση η οποία είναι επιβεβλημένη καθώς πλέον κινδυνεύει η υγεία όσων αστυνομικών εργάζονται και όσων πολιτών επισκέπτονται το Αστυνομικό Μέγαρο. Εκτός από τα σοβαρά δομικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επισκευής τα οποία κατά το παρελθόν έχουμε αναδείξει (Κομμάτια από τις εξωτερικές μαρκίζες του κτηρίου καθημερινά πέφτουν στον προαύλιο χώρο ενώ είναι επικίνδυνο για όσους επισκέπτονται το κτήριο και τους εργαζόμενους ,γι΄αυτό το λόγο η μόνη θύρα του κτιρίου της Δ.Α. Ηλείας που παρέχει άμεση πρόσβαση στα οχήματα είναι κλειδωμένη επί τριετίας λόγω βλαβών στο εξωτερικό του κτηρίου, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η πρόσβαση των αστυνομικών στα υπηρεσιακά οχήματα. Ο κλιματισμός είναι ανύπαρκτος λόγω βλάβης από το καλοκαίρι του 2018 χωρίς να γνωρίζουμε το πότε θα λειτουργήσει). Τι και αν από το περσυνό καλοκαίρι καταγγείλαμε τα περιστατικά δυστυχώς η κατάσταση δεν άλλαξε. Σχετικό υπόμνημα της Ένωσής μας μετά από επίσκεψη μας στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργόπουλο την 27-11-2018 αναφέρεται και στο πρόβλημα του κλιματισμού.

Συγκεκριμένα οι μονάδες κλιματισμού έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα εντός του κτηρίου λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, να είναι ανυπόφορη και αδύνατη για την εργασία του προσωπικού των επισκεπτών, αλλά και των φιλοξενούμενων στους χώρους κράτησης,αφού αρκετοί από αυτούς είναι άτομα που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης .

Σε καμιά περίπτωση δεν θα ακυρώσουμε τις προσπάθειες του Ταξίαρχου Κ. Απόστολου Μαρτζάκλη ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα της Διοίκησης του στην Διεύθυνση προσπαθεί να ανατρέψει και να εξομαλύνει την άσχημη κατάσταση που επικρατεί πραγματοποιώντας ραντεβού με τους μισθωτές και κάνοντας φιλότιμες προσπάθειες για να βρει λύση. Η Ένωσή μας όμως ,θέτει προ των ευθυνών τους όλους τους υπευθύνους και σας γνωρίζουμε ότι από την πλευρά μας θα γίνουν όλες οι νόμιμες ενέργειες προκειμένου να προστατευθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται, οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το Αστυνομικό Μέγαρο αλλά και όσοι φιλοξενούνται στα κρατητήριά του.


Πηγή