ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Τριάντα πέντε κληρικοί τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας παρακολούθησαν στα Καλάβρυτα τον τελευταίο κύκλο του σεμιναρίου «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης»

Τον τέταρτο (και τελευταίο) κύκλο τού σεμιναρίου με κεντρικό θέμα «Η ενορία ως κύτταρο της τοπικής ανάπτυξης και κοινωνικοπρονοιακής στήριξης» παρακολούθησαν σήμερα το πρωί στα Καλάβρυτα 35 συνολικά κληρικοί, στο πλαίσιο των επιμορφώσεών τους που πραγματοποίησε και φέτος η Ιερά Μητρόπολις Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως Κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Kalavrita Canyon», όπου προσκεκλημένοι ήταν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρίσταρχος Γκρέκας, Διεθνολόγος και Διδάκτωρ Θεολογίας που ανέπτυξε το θέμα «Η ευαισθητοποίηση των ενοριτών, η ενεργός συμμετοχή τους και η συνεργατικότητα – Το φαινόμενο και ο ρόλος του εθελοντισμού» και ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, που ανέπτυξε το θέμα «Η ζωντανή ενοριακή ζωή ως ΄΄κέντρο πρόληψης΄΄ εξαρτησιογόνων ουσιών».

Την έναρξη κήρυξε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωακείμ Βενιανάκης, ο οποίος, αφού πρώτα μετέφερε τις ευλογίες τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αμβροσίου, παρουσίασε ένα σύντομο βιογραφικό των προσκεκλημένων.

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των ιερέων και των προσκεκλημένων ομιλητών.

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    12 Ιουνίου 2019

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία