Σπύρος Μοσχόπουλος: Καμία κυβέρνηση δεν έχει δει σοβαρά το θέμα των πυρκαγιών

Πρόεδρος της Εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Κεφαλονιάς

Η εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», θέλοντας να ξεφύγει από τα πολιτικά θέματα και να ασχοληθεί με ένα κοινωνικό θέμα, φιλοξένησε στο στούντιο τον κο Σπύρο Μοσχόπουλο, τον πρόεδρο της «εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας Κεφαλονιάς».

Και ενώ έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, ο κος Μοσχόπουλος τόνισε ότι δυστυχώς, το θέμα των πυρκαγιών καμία κυβέρνηση δεν το έχει δει με προσοχή και σοβαρότητα ώστε να το αντιμετωπίσει έτσι όπως πρέπει. Εξήγησε, περαιτέρω ότι είναι λάθος να αλλάζουν οι διοικητές στην πυροσβεστική κάθε χρόνο, καθώς ένας διοικητής χρειάζεται ένα διάστημα ώστε να δει, να μάθει και να οργανώσει έναν αντιπυρικό σχεδιασμό.

«Τα ακαθάριστα χωράφια και τα σκουπίδια είναι κίνδυνος και φταίμε όλοι μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί σε διάφορα μέρη της Κεφαλονιάς και κοντά σε κάδους σκουπιδιών, που μεταμορφώνονται σε μικρές χωματερές καθώς ο καθένας πετάει ότι θέλει χωρίς να υπολογίζει ότι όλα αυτά που εναποθέτει μπορεί να πάρουν φωτιά. Τόνισε, πως θα έπρεπε να υπάρχει κανονισμός και πρόστιμα και όχι «φωτογραφικές ανακοινώσεις».

Σχετικά με την χρηματοδότηση και τα όσα κατά καιρούς ακούγονται από κάποιους, ο κος Μοσχόπουλος κάλεσε όποιον πιστεύει ότι η «Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας» χρηματοδοτείται να του το αποδείξει γιατί όπως είπε δεν υπάρχει ικανή χρηματοδότηση.

Τέλος κάλεσε όλο τον κόσμο να κάνει το αυτονόητο σε περίπτωση που αντιληφθεί κάποια φωτιά. Να ειδοποιήσει την πυροσβεστική και να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες οδηγίες!

Πηγή: 965.gr


Πηγή