Στην Αχαΐα υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας; – Ο ΣΥΡΙΖΑ συνθέτει το ψηφοδέλτιό του

Με εκπλήξεις αναμένεται το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κόμμα κάνουν σκέψεις για να κατέβει ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας στην Αχαΐα, κάτι που σχετίζεται με την ενίσχυση της δύναμης που διατηρεί ακόμα το κόμμα στο νομό, με δεδομένο ότι ήταν ο μοναδικός στην ηπειρωτική επικράτεια στις Ευρωεκλογές που είχε τα πρωτεία από τη Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό 31,2%.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας κατέβει τελικά στην Αχαΐα θα είναι η δεύτερη φορά που προχωρά σε κάτι τέτοιο. Την πρώτη ήταν το 2012 όταν είχε επιλέξει τον νομό ως δεύτερη εκλογική περιφέρεια, με πρώτη αυτή της Α' Αθηνών. Πάντως, στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου του κόμματος εν όψει των εθνικών εκλογών.

Στα πρόσωπα που θεωρούνται στάνταρ για το ψηφοδέλτιο είναι οι τρεις νυν βουλευτές, Κώστας Σπαρτινός, Σία Αναγνωστοπούλου και Ανδρέας Ριζούλης. Από εκεί και πέρα αρκετά πιθανά είναι αυτά του καθηγητή Ιατρικής και του προέδρου του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, Κώστα Μάρκου, του Κώστα Κακαβά που ήταν υποψήφιος και στις εκλογές του 2015 και του συνδικαλιστή του ΙΚΑ Γιώργου Κυριακόπουλου.

Το ψηφοδέλτιο θα είναι δωδεκαμελές και σε ότι αφορά τις πέντε γυναίκες που θα πρέπει να είναι στη λίστα, έχουν ακουστεί τα ονόματα του στελέχους της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πόπης Αλιβιζάτου, της προέδρου των Εμποροϋπαλλήλων Γιώτα Παναγοπούλου, της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου του Απόστολου Κατσιφάρα Φιλάρετης Ζαφειροπούλου και της αρχιτέκτων Αγγελικής Τσονάκα.


Πηγή