Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Νικολούζου για τον θάνατο του Δ. Χριστόφια.

Δήμος Κέρκυρας Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Νικολούζου για τον θάνατο του Δ. Χριστόφια.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου για το θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια: «Εκφράζω τη βαθιά λύπημουγια τοθάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, ενός ιστορικού στελέχους του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, συνεπούς αγωνιστή και λαϊκού ηγέτη.

Με την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Κερκυραίων, τον Ιούνιο του 2010, «εις αναγνώριση της εξέχουσας προσωπικότητάς του και των συνεχών αγώνων του για τη δικαίωση του Αδελφού Κυπριακού Λαού» ενδυναμώθηκαν περαιτέρω οι δεσμοί φιλίας που συνδέουν τους Κερκυραίους με τους Κυπρίους. Οι δεσμοί αυτοί αποτυπώνονται στις αδελφοποιήσεις της Κέρκυρας με πόλεις της Κύπρου, τη συμμετοχή μας στο Δίκτυο Αδελφοποιημένων με την Πάφο Πόλεων Ελλάδος και τη συμμετοχή της Αμμοχώστου στο Δίκτυο Πόλεων ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ. Κυρίως, όμως, αποτυπώνονται στην ψυχική συγγένεια των Κερκυραίων με τους Κυπρίους και στο αδελφικό συναίσθημα που μας ενώνει.

Για μας, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ένας αληθινός φίλος της Κέρκυρας και ένας ιδεολόγος ηγέτης που υπηρέτησε την πατρίδα του από όλες τις θέσεις στις οποίες βρέθηκε».


Πηγή