Συμμετοχή της Νέας Χορωδίας Λευκάδας στην 9η Συνάντηση Χορωδιών στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το χορωδιακό τμήμα του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Νέα Χορωδία Λευκάδας» συμμετείχε στην 9η Συνάντηση Χορωδιών που πραγματοποιήθηκε στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, στις 9 Ιουνίου 2019.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας και η Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι εξής χορωδίες: Ορφέας Αγρινίου, Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών, Δημοτική Χορωδία Νέας Καλλικράτειας και η Νέα Χορωδία Λευκάδας.

Η Χορωδία μας, συνοδεία μουσικών με μαντολίνα και κιθάρες, παρουσίασε το παρακάτω καλλιτεχνικό πρόγραμμα:

Η ξενιτιά του έρωτα: μουσική-στίχοι Γιώργος Καλογήρου
Ξανθούλα: ποίηση Αριστοτέλης Βαλαωρίτης, μουσική Διονύσης Γράψας
Στ’ άλογα: στίχοι Β. Ανδρεόπουλος, μουσική Θ. Αντωνίου
Πες μου μια λέξη: στίχοι Αλέκος Σακελλάριος, μουσική Μάνος Χατζιδάκις
Νησί μου: στίχοι Βασίλης Σίδερης, μουσική Διονύσης Γράψας
Έλα και συ: ποίηση Ηλίας Γεωργάκης, μουσική Διονύσης Γεωργάκης

Οι θεατές που παρακολούθησαν την εκδήλωση χειροκρότησαν θερμά την μεστή και άρτια καλλιτεχνική εμφάνιση της χορωδίας μας και ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα από τις επτανησιακές μελωδίες και τους ήχους των μουσικών οργάνων, προσδίδοντας ένα ξεχωριστό και μοναδικό ηχόχρωμα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί τους χορωδούς, τους μουσικούς και την μαέστρο Μαρία-Κυριακή Αραβανή για την άψογη παρουσία τους, τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκλησή τους, καθώς και τους συνοδούς που ταξίδεψαν μαζί μας και δημιούργησαν μια όμορφη οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Από το Δ.Σ.


Πηγή