ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΓΝΠ: «Βαθύ λαρύγγι ετοιμάζεται να καταθέσει αυτοβούλως στον Εισαγγελέα»

Άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, αλλά και ύποπτες διαδρομές μαύρου χρήματος γύρω από τη διαχείριση του κυλικείου των εργαζομένων, δηλώνει τώρα στο στενό του περιβάλλον έτοιμος να καταθέσει αυτοβούλως στον Εισαγγελέα Πατρών. Το πρόσωπο αυτό, το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να του αποδοθεί και η κωδική ονομασία «βαθύ λαρύγγι», δεν είναι ένα πρόσωπο τυχαίο. Σύμφωνα με τους οικείους του διαθέτει στην κατοχή του αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για το πως γινόταν το «μπαλαμούτι», ποια πρόσωπα από τις παρατάξεις έχουν εμπλοκή, ποιοι και ποια εμπόδια έβαζαν κατά το στάδιο των εσωτερικών ελέγχων, ποιοι κωλυσιεργούν εδώ και αρκετό καιρό τη λήψη αποφάσεων και ποιοι μεθοδεύουν παραπλανητικά σε επίπεδο συνδικαλιστικής εκπροσώπησης. Όπως διατείνονται πρόσωπα του φιλικού περιβάλλοντος του «βαθέως λάρυγγα»… πιεζόταν πολιτικά και εργασιακά να μην μιλήσει. Τώρα όμως έχει πάρει τις αποφάσεις και δεν αποκλείεται να δούμε μέρος του ντοκουμενταρισμένου υλικού να δει και το φως της δημοσιότητας.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την υπόθεση, πάνω από 35.000 ευρώ είναι η μαύρη τρύπα του κυλικείου που διαχειρίζονται εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με σχετικό πόρισμα ορκωτών ελεγκτών που διερευνούν την υπόθεση εδώ και 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακάλυψαν μετά την έρευνα που έκαναν, τα χρήματα που απουσιάζουν από το κυλικείο που διαχειρίζεται το σωματείο των εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, φτάνουν τις 38.000 ευρώ.

Πρόκειται για χρήματα που πηγαίνουν σε δράσεις του συνδικαλιστικού οργάνου και που προέρχονται από τα έσοδα του ενός εκ των τριών κυλικείων που είχε παραχωρηθεί στους εργαζόμενους από τις παλιότερες διοικήσεις του νοσοκομείου. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το 2017, επί θητείας Πισιμίση και η υπόθεση τότε είχε πάει με πρωτοβουλία του διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος στον Εισαγγελέα.

Μετά τις αποκαλύψεις είχε παραιτηθεί η τότε πρόεδρος του σωματείου, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό τα χρήματα είχαν επιστραφεί από άτομο μέλος του τότε διοικητικού συμβουλίου που φέρεται να τα είχε πάρει. Πάντως, η υπόθεση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, έχει ακόμα αρκετό βάθος και η δικαιοσύνη καλείται να φωτίσει όλες τις σκοτεινές της πτυχές, προκειμένου να εξακριβωθεί η αλήθεια.