Χειροτονία σε πρεσβύτερο του Διακόνου π. Ιωάννη Κοψίνη

Την Κυριακή 9 Ιουνίου

O Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος ανακοινώνει εις τα Μέλη της Τοπικής Εκκλησίας μας, όλως δε ιδιαιτέρως εις τα Μέλη των Ενοριών της Επαρχίας Ερύσσου, ότι ο καταγόμενος εκ Καρυάς Ερύσσου Διάκονος π. Ιώαννης (κατά κόσμον Κωνσταντίνος) Κοψίνης του Γερασίμου και της Μαρίας θα χειροτονηθεί εις Πρεσβύτερον την Κυριακήν των Αγίων Πατέρων 9η Ιουνίου (2019) εις την Ι. Μ. Παλαιοχέρσου.

Ο ανωτέρω Διάκονος π. Ιωάννης Κοψίνης γεννήθηκε το έτος 1989 έχει αποφοιτήσει από το Γενικό Λύκειο Μεσοβουνίων Ερύσσου, έχει παρακαλουθήσει τα Μαθήματα του Εκκλησιαστικού Ι.Ε.Κ. παρά τη Ριζαρείω Εκκλησιαστική Σχολή εις Αθήνας και εκτελέσει τις Στρατιωτικές του υποχρεώσεις εις την ΜΠΜΠ ως Στρατιώτης Πυροβολικού εις την Λήμνον το έτος 2009.

Προκριθείς ο ανωτέρω διά Κληρικός, εκάρη Μοναχός εις την Ιεράν Μονήν Παλαιοχέρσου – Ερύσσου εις τις 04 Ιανουαρίου 2018 κατά την διάρκειαν του Μ. Εσπερινού και εχειροτονήθη Διάκονος την Κυριακήν 7η Ιανουαρίου του έτους 2018.

Την Κυριακήν 9-06-2019 θα χειροτονηθεί Πρεσβύτερος και θα εξυπηρετεί τις Λειτουργικές ανάγκες των Ενοριών της Ερύσσου, βοηθώντας τον πολιόν γέροντα Αρχιμ. π. Νεκτάριον Σκλαβούνον, ο οποίος επί σειρά δεκαετιών διακονεί τις Ενορίες και τα χωριά της Ερύσσου.

Προσκαλούνται και παρακαλούνται πάντες οι «Ρυσσιάνοι», ως και όλα τα Μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, να παρευρεθούν εις την Χειροτονίαν του.

Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Ι. Μ. Παλαιοχέρσου. Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Ώρα 07:30’ π.μ. Έναρξις Όρθρου.

08:30’ π.μ. Καταβασίαι.

09:30’ π.μ. Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και Χειροτονία

του Διακόνου εις Πρεσβύτερον.

Ώρα 11:00’ Κέρασμα εις το Αρχονταρίκιον της Ι. Μονής υπό του

Καθηγουμένου και των Γονέων του νέου Πρεσβυτέρου.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ


Πηγή