ΑΚΙΔΑ: Ο δήμος Δυτικής Αχαΐας να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου.


Δεν χρειάστηκαν παρά μόνο λίγες ημέρες να περάσουν από τις εκλογές…

…και η πρώτη μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, είχε ως αποτέλεσμα την όξυνση των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Στην παρούσα φάση, δεν είναι η στιγμή να αναφερθούμε για το τι και ποιος φταίει, αφού γι αυτό οι δημότες μίλησαν με την ψήφο τους πριν λίγες ημέρες. Το ζητούμενο τώρα, είναι να λειτουργήσουν οι υποδομές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας αποτελεσματικά και να ανταποκριθούν σε μια περίοδο ιδιαίτερα απαιτητική όπως η καλοκαιρινή στην περιοχή μας.

Η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων στην Κάτω Αχαΐα δεν λειτουργεί όπως προβλέπεται. Γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα δραστικά μέτρα .

Η σημερινή δημοτική αρχή οφείλει να λάβει υπόψη της τις υποδείξεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας όπως αυτές διατυπώθηκαν πριν από ένα σχεδόν χρόνο.

Απαιτείται:

-η επιτήρηση της λειτουργίας της μονάδας συνεχώς και επαρκώς από προσωπικό.

-Αποκατάσταση των βλαβών σε μηχανικά μέρη της μονάδας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

-Τοποθέτηση θυροφράγματος στον αγωγό όμβριων που καταλήγει στον Πείρο αρχικά και δρομολόγηση της σταδιακής αντικατάστασης των άλλων δύο αγωγών τουλάχιστον έως το ύψος του αντλιοστασίου της 116ΠΜ.

Η Α.ΚΙ.Δ.Α. είναι διατεθειμένη να αναζητήσει ευθύνες από τους αρμόδιους και από όσους παίζουν με την δημόσια υγεία.

Σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης

Άμεσες παρεμβάσεις στο δίκτυο ύδρευσης με τοποθέτηση κρουνών όπου είναι εφικτό, ώστε να μην διακόπτεται το νερό σε περίπτωση βλάβης σε όλη την πόλη της Κάτω Αχαΐας.

Επιτήρηση των πολλών αντλιοστασίων και επιθεώρηση των δεξαμενών του Δήμου και λήψη μέτρων ώστε να αποτραπούν βλάβες και κλοπές σε υλικά και εξοπλισμό.

Εξέταση της δυνατότητας ενοικίασης εφεδρικής γεώτρησης στην Κάτω Αχαΐα ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της περιόδου.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του διαδημοτικού δικτύου, αποξήλωση όλων των παράνομων υδροληψιών που έχουν καταγραφεί.

Ολοκλήρωση της μελέτης και επίσπευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την επισκευή του Β Υδατόπυργου της πόλης για την οποία υπάρχει και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Αποκομιδή απορριμμάτων

Πρόσθετα μέτρα για την ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων στους οικισμούς του παραλιακού μετώπου, στις πολυσύχναστες παραλίες και στους αρχαιολογικούς χώρους.
Αποκομιδή βαρέων αντικειμένων με όχημα του δήμου σε τακτική ημέρα και ώρα.
Ενημέρωση των κατοίκων στον συνοικισμό των Ρομά στη Κάτω Αχαΐα για την αποκομιδή.

Πυροπροστασία

Άμεση συνεδρίαση του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας με διευρυμένη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
Επιτάχυνση των έργων που αφορούν τον καθαρισμό βλάστησης και καθαρισμού δασικών δρόμων με ουσιαστική και αποτελεσματική επίβλεψή.

Επιθεώρηση όλων των πυροσβεστικών κρουνών και εξασφάλιση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλων των οχημάτων που μπορούν να συνδράμουν στο έργο της πυροσβεστικής.
Συμμετοχή των εθελοντών στην πρόληψη και τις περιπολίες των δασικών περιοχών του δήμου. Ενημέρωση στα τοπικά διαμερίσματα.

Τα παραπάνω είναι μια πρώτη δέσμη μέτρων που η Α.ΚΙ.Δ.Α. προτείνει προς την απερχόμενη δημοτική αρχή ώστε να μπορέσει ο δήμος μας να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις απαιτήσεις της καλοκαιρινής περιόδου. Η όποια χρηματοδότηση των παραπάνω να πρέπει να γίνει με όρους διαφάνειας. Επίσης προτείνουμε την αναστολή κάθε «πολιτιστικής» εκδήλωσης βιτρίνας, ώστε οι διαθέσιμοι πόροι να χρησιμοποιηθούν σε έργα προς εξυπηρέτηση της καθημερινότητας του πολίτη.

Οφείλουμε όμως και οι δημότες απέναντι στα αυτονόητα που πολλές φορές δεν υπάρχουν να πράξουμε και όσα μας αναλογούν, να είμαστε περισσότερο συνεπείς εμείς οι ίδιοι.

Συνεπώς πρέπει :

Σχετικά με τα απορρίμματα που παράγουμε να μην τα αποθέτουμε έξω από γεμάτους κάδους, δεν θα πρέπει να αποθέτουμε σε αυτούς ογκώδεις χάρτινες συσκευασίες χωρίς πριν να τις έχουμε συμπιέσει. Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να έχουμε και για τις παραλίες της περιοχής ώστε να τις διατηρούμε εμείς καθαρές φεύγοντας από αυτές. Να αποφεύγουμε την κατασπατάληση του νερού ιδιαίτερα τις απογευματινές ώρες αιχμής. Τέλος οφείλουμε και εκτός του ότι να διατηρήσουμε την πόλη μας και τους συνοικισμούς καθαρούς, να αποφεύγουμε μετακινήσεις άσκοπες με αυτοκίνητο ιδιαίτερα στην πόλη ώστε να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση αφού οι χώροι στάθμευσης είναι περιορισμένοι.

Είμαστε βέβαιοι τέλος, ότι οι εργαζόμενοι του δήμου παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, θα συμβάλουν στα μέγιστα ώστε ο δήμος μας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου.


Πηγή