ΑΚΙΔΑ: Προβλήματα δημιουργεί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού

Σε ανακοίνωσή της η ΑΚΙΔΑ επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα από Καμίνια έως τον προβλεπόμενο κόμβο στην περιοχή του Γομοστού.

Συγκελριμένα αναφέρει: "Συμμετείχαμε στην ενημέρωση που έγινε στον Κάτω Αλισσό με πρωτοβουλία των κατοίκων σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργεί η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα από Καμίνια έως τον προβλεπόμενο κόμβο στην περιοχή του Γομοστού. Προβλήματα που έχουν επισημανθεί από όσους υπερασπίζονται την αναγκαιότητα της Νότιας χάραξης για το τμήμα Μιντιλόγλι-Κάτω Αχαΐα.

Η κατασκευή της νέας οδού όπως προβλέπεται από τη μελέτη, δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε κατοίκους Δημοτικών διαμερίσματων, όπως των: Άνω και Κάτω Αλισσού Αχαϊκού, Λουσικών άλλα και από την ίδια μας την πόλη.

Χαρακτηριστικά, η συγκοινωνία μεταξύ των τοπικών διαμερισμάτων γίνεται πολύ δύσκολη αλλά και ο κόμβος που προβλέπεται να κατασκευαστεί στο ύψος του Γομοστού έχει αποτέλεσμα η πόλη και πρωτεύουσα του Δήμου να έχει είσοδο και έξοδο στην νέα εθνική οδό, μέσα από διαδρομή μήκους επτά χιλιομέτρων έως τον συγκεκριμένο κόμβο.

Επιπλέον θα πρέπει να προστεθούν και τα τεράστια προβλήματα που θα επιφέρει αργότερα και η κατασκευή της νέας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας στην υπάρχουσα όδευση.

Εμείς για αυτά τα προβλήματα μιλήσαμε προεκλογικά και θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα. Όμως από άλλα προεκλογικά μπαλκόνια για όλα αυτά, υπήρξε σιωπή και πριν κλείσουν οι κάλπες και τώρα που έκλεισαν.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να ενημερωθούν οι δημότες και οι φορείς, αλλά και η άμεση σύγκληση του σημερινού Δημοτικού Συμβουλίου με την αιτιολογία της έκτακτης ανάγκης σύγκλησής του, προκειμένου να αποτραπούν εξελίξεις που θα καθορίσουν τη ζωή μας για τα επόμενα εκατό χρόνια.

Το σπουδαιότερο όμως είναι οι ίδιοι οι δημότες να αντιληφθούν τις σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή τους από τις παραπάνω εξελίξεις, αν παραμείνουν απαθείς".


Πηγή