Αλεξοπούλου – Μάχη για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Την ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης για την άμβλυνση των συνεπειών της Συμφωνίας των Πρεσπών…

…μέσω των διεθνών οργανισμών και ειδικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε η Υποψήφια βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια συζήτησηςμε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της εκδήλωσης παρουσίασης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, την περασμένη Παρασκευή, στην Αθήνα.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εκδήλωση που διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Όμιλος «Για την Αχαΐα, στον οποίο η ίδια είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος, με ομιλητές τον Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιο Κυμπουρόπουλο και τον Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνο Υφαντή, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Από τον Ιούνιο του 2018 που ανακοινώθηκε η σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκατομμύρια Έλληνες αγωνιστήκαμε για να μην περάσει. Αφήσαμε τις δουλειές και τις οικογένειές μας, ταξιδέψαμε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να παρευρεθούμε σε συλλαλητήρια, διατρανώσαμε την αντίθεσή μας με κόσμιο και δημοκρατικό τρόπο, γίναμε αντικείμενο προσβλητικών συμπεριφορών από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση.

Δυστυχώς, τον Μάρτιο του 2019, μέσω μιας ισχνής, συγκυριακής και κραυγαλέα αναντίστοιχης με τη λαϊκή βούληση πλειοψηφίας, η Συμφωνία των Πρεσπών ψηφίστηκε από το Εθνικό Κοινοβούλιο, με τρόπο διεθνώς και ασφυκτικά δεσμευτικό για την Ελλάδα. Όμως η χώρα μας διαθέτει ικανό διπλωματικό οπλοστάσιο για να υπερασπίσει τα δικαιώματά της, μέσω των διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει και ειδικά μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για τον λόγο αυτό πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα που ήδη κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες που δημιουργεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτή είναι και η κεντρική ιδέα της εκδήλωσής μας», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου.

Η εκδήλωση που διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Όμιλος «Για την Αχαΐα» έχει τίτλο «Συμφωνία των Πρεσπών – Η Μάχη της Ευρώπης» καιπραγματοποιείται σήμεραΔευτέρα 24 Ιουνίου στις 20:00 στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ, επί της οδού Αγίου Ανδρέου 16, στην Πάτρα. Συντονιστής της συζήτησης που θα διεξαχθεί μετά τις ομιλίες, θα είναι ο δημοσιογράφος του αθηναϊκού καναλιού OpenTV και της εφημερίδας Παραπολιτικά, Θεόδωρος Βγενής.


Πηγή