Αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Νέας Φιγαλείας από 4/θέσιο σε 5/θέσιο

Μια «ιστορική» θα λέγαμε στιγμή για τη Νέα Φιγαλεία είναι η σημερινή μέρα, καθώς μετά και τη δημοσίευση στο ΦΕΚ της Ελληνικής Δημοκρατίας, το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας αναβαθμίζεται από 4/Θέσιο σε 5/Θέσιο για τη σεζόν 2019-2020.

Αυτή τη σεζόν 2018-2019 η σχολική μονάδα λειτούργησε »δοκιμαστικά» θα λέγαμε ως 6/Θέσιο κάτι που σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Παιδείας πέτυχε στην αξιολόγηση και αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο σχολείο χρειάζεται αναβάθμιση και επίσημα, σε όλους τους τομείς, με τη μαθητική κοινότητα χρόνο με το χρόνο να αυξάνεται, κάτι που αποτελεί σπουδαίο στατιστικό στοιχείο στο Νομό Ηλείας. Να θυμίσουμε πως εδώ και πολλά χρόνια το Δ.Σ Νέας Φιγαλείας παρέμενε 4/Θέσιο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της σχολικής μονάδας Νίκου Λαμπρόπουλου στο #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24:

» Το σχολείο της Ζούρτσας πρέπει να στηριχθεί πρώτα από τους γονείς και ύστερα από τους φορείς και τους συλλόγους της περιοχής. Φέτος για τη σεζόν 2018-2019 λειτουργήσαμε μετά από πολλά χρόνια ως ένα σχολείο πρότυπο με 6 δασκάλους, με προσωπικό γραφείου, με ειδικότητες και κυρίως με προσωπικό καθαριότητας τις ώρες λειτουργίας του σχολείου κάτι που αποτελούσε σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του τα τελευταία χρόνια όπου και δεν υπήρχε καθαρίστρια, αν κρίνουμε από το γεγονός πως στον ίδιο κτηριακό χώρο φιλοξενείται και το Νηπιαγωγείο της πόλης. Είναι φυσικά ευχάριστο νέο η αναβάθμιση και μακάρι να αναβαθμιστεί και σε άλλους τομείς με τη βοήθεια της δημοτικής αρχής ».

#ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24


Πηγή