Ανοιχτή και περιφερόμενη… κάλπη! (ΦΩΤΟ)

Φωτογραφίες από την εκλογική διαδικασία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη, με ανοιχτή και περιφερόμενη κάλπη (!!!) φέρνουν στο φως οι “Ενωμένοι Εργαζόμενοι” καταγγέλοντας νοθεία από τους αντιπροσώπους του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι «ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ», σε συνέχεια της χθεσινής καταγγελίας μας για τις «μαϊμουδιές» στις εκλογές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, δίνουμε στη δημοσιότητα φωτογραφικό υλικό από την εν εξελίξει εκλογική διαδικασία, σήμερα 26 Ιουνίου 2019 στο RIVER WEST – IKEA, στη Λ. Κηφισού 96-98. Πρόκειται για εκλογές που ξεκίνησαν να διεξάγονται σε ανοιχτό χώρο, με ανοιχτές κάλπες σε είσοδους του καταστήματος, δίχως παραβάν, δίχως καμία απολύτως μυστικότητα και δίχως να έχει συγκεκριμενοποιηθεί το σημείο των εκλογών, αφού η κάλπη περιφερόταν από το εσωτερικό του καταστήματος που είχε στηθεί αρχικά, στον προαύλιο χώρο και όπου άλλου καταλήξει… ο εκλογικός «αραμπάς» επαγγελματικών στελεχών του ΠΑΜΕ-ΚΚΕ στο Σύλλογο.

Με τη χθεσινή ανακοίνωσή μας είχαμε καταγγείλει όσα συμβαίνουν στην εκλογική διαδικασία «παρωδία» του εν λόγω εργατικού συλλόγου, με τεράστια την ευθύνη της απερχόμενης Διοίκησης (Π.Α.ΜΕ – ΚΚΕ) και της Εφορευτικής Επιτροπής. Με την παράνομη τακτική της «περιφερόμενης κάλπης» και των «ανοιχτών μητρώων», αλλά και άλλων σοβαρότατων εκλογικών «παρεκκλίσεων», στήνονται έξω από χώρους μαζικής προσέλευσης και επισκεψιμότητας καταναλωτικού κοινού και επιτρέπουν τη συμμετοχή στην ψηφοφορία ακόμα και περαστικών που ουδεμία σχέση έχουν με τον κλάδο και το επάγγελμα.

Οι δικηγόροι – δικαστικοί αντιπρόσωποι που έχουν την ευθύνη της διαδικασίας, οφείλουν να διαφυλάξουν πρωτίστως την αξιοπρέπεια τους και δευτερευόντως όσα θεμελιώδη ορίζονται στο νόμο και το καταστατικό. Ειδικά τώρα που ο φωτογραφικός φακός ανυποψίαστων πολιτών και εργαζομένων, απαθανατίζει καθημερινά όλες αυτές τις παρατυπίες και τις παρανομίες.

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας είναι ιστορικός σύλλογος, από τα πρώτα μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, που τα τελευταία χρόνια έχει πέσει στα χέρια κομματικών στελεχών του ΚΚΕ που τον αξιοποιούν για να καλύπτουν τις προσωπικές τους μισθοδοσίες (!) και αλλά πολλά που θα συζητηθούν σε επόμενη φάση.

Θυμίζουμε επίσης ότι από το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας εκλέγεται η φυσική ηγεσία των επαγγελματικών στελεχών του Π.Α.ΜΕ (Γιώργος Πέρρος, κ.λ.π) στα συνέδρια της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΓΣΕΕ, γεγονός που αναδεικνύει και την εξόχως υποκριτική στάση αυτών των δυνάμεων όλο το προηγούμενο διάστημα. Έχει ιδιαίτερη σημασία για το εργατικό κίνημα να γνωρίζουν οι εμποροϋπάλληλοι, ποιοι και με ποιο τρόπο εκλέγονται και διατηρούν θέσεις στα όργανα διοίκησής του, αφού είναι τοις πάσι γνωστό ότι η συγκεκριμένη συνδικαλιστική οργάνωση διαχειρίζεται τεράστιο περιουσιακό «χαρτοφυλάκιο», έχοντας στην κατοχή της κληροδοτήματα (ακίνητα, εμπορικά καταστήματα) από τα οποία εισπράττει μεγάλα ποσά ενοικίων.

Τίθεται σοβαρότατο ζήτημα για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας και για την προστασία των (όποιων τέλος πάντων) εκλογέων, αφού όσοι δεν είναι «περαστικοί» καταναλωτές και τυγχάνει να εργάζονται στη συγκεκριμένη επιχείρηση, ψηφίζουν κάτω από το «άγρυπνο μάτι» διευθυντάδων και υπαλλήλων εταιρειών ασφαλείας, οι οποίοι, από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, παρακολουθούν ποιοι συνάδελφοι προσέρχονται και συμμετέχουν στην ψηφοφορία. Με αυτό τον τρόπο προστατεύει τάχα το Π.Α.ΜΕ τα συμφέροντα των εργαζομένων; Δεν τους ενδιαφέρει αν έτσι στοχοποιούν συναδέλφους ή μήπως νοιάζονται για τα ψηφαλάκια και μόνο;

Οι εμποροϋπαλληλοι της Αθήνας πρέπει να είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί όταν τους ζητούν να συμμετάσχουν σε μια εκλογική διαδικασία – παρωδία, που μοναδικό στόχο έχει να διατηρηθούν κάποιοι στις καρέκλες τους και βεβαίως να… διατηρήσουν μισθούς που προέρχονται από τυχόν έσοδα ακινήτων του Συλλόγου, μεγάλης εμπορικής αξίας στο κέντρο της Αθήνας.

Δείτε παρακάτω ένα δείγμα του φωτογραφικού υλικού που έχει περιέλθει στην κατοχή μας και ακολουθεί… πλουσιότερο…

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ