Απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας σας προσκαλεί τη Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019 στις 8 το απόγευμα στην παραλία πλαζ ΕΟΤ Πατρών…

…[πλησίον αφετηρίας-τερματισμός αστικών Κτελ (Γραμμή Νο.1, Ηρώων Πολυτεχνείου)] στην απελευθέρωση της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta.

Η χελώνα φέρει το όνομα “Μαρίνα” και βρέθηκε εκβρασμένη στις 11 Φεβρουαρίου 2019 στην Αγία Μαρίνα Λέρου. Κατά την άφιξη της στο Κέντρο Διάσωσης Περίθαλψης Θαλασσίων Χελωνών του «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Γλυφάδα Αττικής διαπιστώθηκε ότι ήταν πολύ αδύναμη και ληθαργική. Άμεσα περιθάλφθηκε και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού.

Η “Μαρίνα» πλέον είναι έτοιμη να επιστρέψει στο φυσικό της θαλάσσιο χώρο. Για το λόγο αυτό σας προσκαλούμε στην απελευθέρωση της, την Παρασκεύη 21 Ιουνίου 2019 στις 8 το απόγευμα στην παραλία πλαζ ΕΟΤ Πατρών [πλησίον αφετηρίας-τερματισμός αστικών Κτελ (Γραμμή Νο.1, Ηρώων Πολυτεχνείου)].

Η περιβαλλοντική δράση είναι ανοιχτή για το κοινό και εντάσσεται στα πλαίσια της περιβαλλοντικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Πηγή