Αρχαία Ολυμπία: «Έφυγε» ο Μπάμπης Δούμας, ένας μεγάλος Ολυμπιακός

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλείος Μπάμπης Δούμας σε ηλικία 86 ετών.

Ο Μπάμπης Δούμας υπηρέτησε τον Ολυμπιακό ανιδιοτελώς από πολλά πόστα: υπήρξε έφορος στο κολυμβητικό τμήμα και το πόλο, υπεύθυνος της θύρας VIP στο Στάδιο Καραϊσκάκη από την εποχή της προεδρίας του Σταύρου Νταϊφά μέχρι και το τέλος της προεδρίας του Σωκράτη Κόκκαλη αλλά και της θύρας VIP στο ΣΕΦ μέχρι το 2008. Ήταν γνωστός για το ήθος, τον επαγγελματισμό του και ιδιαίτερα για την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και τον αθλητισμό γενικότερα.

Θείος του ήταν ο Παναγιώτης Δούμας, μέλος αρκετών διοικήσεων του Ολυμπιακού ο οποίος με δικές του ενέργειες, σε συνεργασία με τον Βαγγέλη Χέλμη, το 1943, την περίοδο της κατοχής, επανίδρυσαν τον Ολυμπιακό που είχε αναστείλει τη δράση του από το 1940.

Επίσης υπήρξε μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Παρατηρητών της Ε.Π.Ο. και της Ε.Π.Α.Ε. για πολλά χρόνια. Κορυφαίες στιγμές του, ως παρατηρητής αγώνων, ήταν οι διεθνείς αγώνες του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών με την Έστερ, τον Άγιαξ, τη Μπενφίκα και την Κραϊόβα.

Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε κερδίσει το σεβασμό από φίλους και φιλάθλους άλλων ομάδων. Βραβεύθηκε από τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού αλλά και από την Π.Ε.Φ.Ο.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 11.00 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τις Μηλιές Αρχαίας Ολυμπίας.

fosonline.gr


Πηγή