Αχαΐα: Πάνω από 20.000 κιλά πλαστικά πώματα μάζεψαν καθηγητές και μαθητές

Πάνω από 20.000 κιλά πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση συγκέντρωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί 187 σχολείων της Αχαΐας. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Τμημάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, «απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε η δράση «Τα ΕΥΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ», που, για 5η συνεχή χρονιά, σχεδίασαν και συντόνισαν τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας σε άμεση συνεργασία με τους «Gefyristas», (ομάδα εθελοντισμού ενεργών πολιτών) και την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρία (Π.ΟΜ. ΑΜΕΑ) Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Μαθητές και Εκπαιδευτικοί 187 Σχολείων της Αχαϊας συγκεντρώσαν 20.230 κιλά πλαστικών πωμάτων για ανακύκλωση, δηλαδή 11.900.00 πλαστικά πώματα. Επόμενος στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μιας χρήσης. Ας «νικήσουμε τη ρύπανση από τα πλαστικά» όχι μόνο ανακυκλώνοντάς τα αλλά μειώνοντας την παραγωγή και κατανάλωσή τους.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους/τις Δ/ντές/τριες, Προϊστάμενους/ες των Σχολείων, τους/τις Εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/τριες των 187 σχολείων της Αχαΐας που από κοινού προσπάθησαν για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική ευαισθησία, αφού οι 20 τόνοι που συλλέχθηκαν θα διατεθούν προκειμένου να βοηθηθούν τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας.

Η φετινή δράση αφιερώνεται στην αγαπημένη φίλη και συνάδελφο εκπαιδευτικό Πένη Σακοβέλη, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη δράση τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές εκπαιδευτικούς που επωμίστηκαν το «φορτίο» της μεταφοράς, προσπαθώντας πέραν των δυνάμεών τους, και ιδιαίτερα τους/τις κ.κ. Διαλυνά Γιώργο, Βλάχο Γιάννη, Παπασωτηροπούλου Κωνσταντίνα, Μπαλάση Νίκο και Μπάντιο Δημήτριο. Ευχαριστούμε την κα Σκανδάμη Αθηνά, Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και τους κ.κ. Κούτουλα Σωτήρη και Γιούπη Χρήστο για την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ για τη χορηγία των φορτηγών μεταφοράς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για την ολόπλευρη στήριξη και τη Σιακοβέλη Αιμιλία για τις φωτογραφίες.

Τα καπάκια φορτώθηκαν και ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να μεταμορφωθούν σε χρήσιμο και απαραίτητο εξοπλισμό ώστε μέσα από τη δυναμική συμμετοχή να υποστηρίξουμε τις ειδικές δομές της εκπαίδευσης.

Συγχαίρουμε όλους – σχολεία, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς- που συμμετείχαν και καταφέραμε να μετατρέψουμε 20 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον μας.

Για τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας

Ελένη Αντωνακοπούλου & Ιωάννα Παπαϊωάννου


Πηγή