Αχαΐα: Σε εξέλιξη η μάχη του β’ γύρου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Άνοιξαν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών από τις 7 το πρωί στην Πάτρα αλλά και στους περιφερειακούς δήμους της Αχαΐας με την αγωνία για τους υποψηφίους να κορυφώνεται.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 και η πρώτη ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος αναμένεται να ανακοινωθεί περίπου στις 21:00, από τη Singular Logic.

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με τον πρώτο γύρο, στα οποία θα υπάρχουν οι ίδιες εφορευτικές επιτροπές και δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι ψηφοφόροι δεν χρειάζεται να βάλουν σταυρό προτίμησης, παρά μόνο να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού που θέλουν να ψηφίσουν.

Αν όμως βάλουν σταυρό, το ψηφοδέλτιο δεν θα κριθεί άκυρο.

Στην Πάτρα για το Δήμο θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους ο νυν δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος ενώ στην Περιφέρεια μονομαχούν ο Νεκτάριος Φαρμάκης με τον Απόστολο Κατσιφάρα.

Σε ότι αφορά τους περιφερειακούς δήμους της Αχαΐας αναμένεται να σημειωθούν ντέρμπι.

Συγκεκριμένα στον δήμο Καλαβρύτων ο Θανάσης Παπαδόπουλος μάχεται με τον Γιώργο Λαζουρά, στην Αιγιάλεια ο Χρήστος Γούτος με τον Θανάση Καλογερόπουλο και στον δήμο Δυτικής Αχαΐας, ο Σπύρος Μυλωνάς με τον Χρήστο Νικολάου.


Πηγή