Αχαΐα: Στο… νήμα η εκλογική μάχη στους τρεις δήμους – Τι γίνεται;

Τι γίνεται με τους τρεις περιφερειακούς δήμους της Αχαΐας στη μάχη του β΄γύρου;

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τρία ντέρμπι που μπορεί να έχουν φαβορί και αουτσάιντερ, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα δεν πρόκειται να κριθούν, παρά μόνο στο νήμα.

Μιλάμε ασφαλώς για την εκλογική μάχη στους δήμους Αιγιαλείας, Καλαβρύτων και Δυτικής Αχαΐας. Στην Αιγιαλεία ο Χρήστος Γούτος έχει το προβάδισμα του α' γύρου, με τις εκτιμήσεις όμως να λένε ότι ο Θανάσης Καλογερόπουλος θα καταφέρει να το ανατρέψει, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της τρίτης δημοτικής δύναμης, αυτής της Βασιλικής Ψυχράμη, κατευθύνεται σε αυτόν.

Στον δήμο Καλαβρύτων ο Θανάσης Παπαδόπουλος έχει το προβάδισμα και σίγουρα τα πράγματα είναι δύσκολα για τον Γιώργο Λαζουρά, όμως, ο τελευταίος είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη του μέχρι τη τελευταία στιγμή για να κάνει την ανατροπή. Το δεδομένο είναι ότι μιλάμε για μία αμφίρροπη αναμέτρηση που θα κριθεί για λίγους ψήφους.

Η πιο φορτισμένη ατμόσφαιρα, τόσο λόγω της αμφίρροπης αναμέτρησης, όσο και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί εκεί, είναι στον δήμο Δυτικής Αχαΐας, μεταξύ του Σπύρου Μυλωνά και του Χρήστου Νικολάου. Την περασμένη εβδομάδα σε εκλογικό τμήμα του συγκεκριμένου δήμου είχαμε μάλιστα και ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς των δύο συνδυασμών.

Ο Σπύρος Μυλωνάς με βάση το αποτέλεσμα του α' γύρου έχει σίγουρα ένα μικρό προβάδισμα, όμως, από την άλλη ο Χρήστος Νικολάου, ξέρει να κάνει ανατροπές. Πάντως, η αστυνομία στο συγκεκριμένο δήμο βρίσκεται σε επιφυλακή και με το παραμικρό που θα συμβεί, είναι σίγουρο ότι θα επέμβει.


Πηγή