Γρηγοράκος: “Η αποπομπή Βενιζέλου συνέβαλε στην ήττα Κατσιφάρα στην Δυτική Ελλάδα”

Ή κότα γέννησε το αβγό ή το αβγό την κότα;

Η αλήθεια είναι ότι τα όσα γίνονται στο Κίνημα Αλλαγής μετά την ουσιαστική αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου από την Φώφη Γεννηματά, στην δυτική Ελλάδα τα ζούσαμε σε έναν βαθμό, μικρό ή μεγάλο, εδώ και ορισμένους μήνες, κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Η ύπαρξη δύο συνδυασμών που προέρχονταν από το Κίνημα Αλλαγής, αυτός του Απόστολου Κατσιφάρα και του ανεξάρτητου Κώστα Σπηλιόπουλου, μας είχε δώσει μία καλή γεύση του έργου που ζούνε πλέον στην κορύφωση του, όσοι βρίσκονται στο κόμμα. Έχει όμως και απόηχο που αφορά την Πάτρα και συγκεκριμένα τη μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος, ένα από σημαντικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην πρωινή εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ συσχέτισε την ήττα του Απόστολου Κατσιφάρα, με την απομάκρυνση ή καλύτερα με το άδειασμα του Ευάγγελου Βενιζέλου, μία μέρα πριν από τις εκλογές.

Το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής αφού τόνισε ότι διαφωνεί με αυτή τη κίνηση της κ. Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι αποδυνάμωσε το Κίνημα Αλλαγής, υπογράμμισε εκτός αυτού ότι το timing που επιλέχτηκε ήταν αρκετά κακό και επηρέασε αρνητικά την διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος από την παράταξη του Απόστολου Κατσιφάρα την οποία ως γνωστόν υποστήριζε και επίσημα το κόμμα.

Συνέβαλε με λίγα λόγια στη νίκη του Νεκτάριου Φαρμάκη της Νέας Δημοκρατίας. Υπάρχει βέβαια και η άλλη άποψη που προέρχεται από την αντίπερα όχθη. Η άποψη αυτή συσχετίζει την απομάκρυνση του Ευάγγελου Βενιζέλου, μία ημέρα πριν τις εκλογές, με τα όσα έγιναν εδώ στην Πάτρα και την ανοικτή σχεδόν στήριξη του Κώστα Σπηλιόπουλου προς τον Νεκτάριο Φαρμάκη, όταν την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε δημόσια μιλώντας για ανάγκη αλλαγής προσώπου στην Περιφέρεια.

Η άποψη αυτή στηρίζεται στο ότι ο Κώστας Σπηλιόπουλος φέρεται να ανήκει ανοικτά στην ομάδα των Βενιζελικών, ενώ στην επιχειρηματολογία της επισημαίνει τη μεγάλη σημασία που είχε δώσει κ. Γεννηματά στην μάχη για την Περιφέρεια, απόδειξη ότι μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, μία μέρα πριν από τις εκλογές, επισκέφτηκε την Πάτρα και τον Πύργο.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι όλα αυτά δεν έχουν τόσο μεγάλη σχέση μεταξύ τους. Θεωρούν ότι το γυαλί ήταν ραγισμένο προ πολλού και κάποια στιγμή θα έσπαγε. Η ουσία είναι ότι η επόμενη μέρα είναι αρκετά αινιγματική.

Όχι τόσο για τον κ. Βενιζέλο ή την κ. Γεννηματά. Αλλά κυρίως για το Κίνημα Αλλαγής που ένα μήνα πριν από τις εθνικές εκλογές μπαίνει σε ένα τούνελ από το οποίο κανείς δεν ξέρει πώς θα βγει, έχοντας ξύσει στο μεταξύ για τα καλά τις παλιές πληγές του, που όπως αποδεικνύεται το πονούν ακόμα.


Πηγή