Γ. Κουτσούκος: «Μήπως δεν έγινε σεισμός στην Ανδραβίδα;» – Ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πρόταση για τα μέτρα […]

Περιοδεύοντας στην Ανδραβίδα ο Γιάννης Κουτσούκος έγινε μάρτυρας έντονων διαμαρτυριών, καθώς η Κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις των τοπικών στελεχών, δεν έχει κηρύξει ακόμα την περιοχή ως σεισμόπληκτη.

Πολλοί από τους κατοίκους πιστεύουν, δυστυχώς, ότι λόγω εκλογών, έστω και την τελευταία στιγμή, η πανικόβλητη Κυβέρνηση που εκδίδει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τακτοποιήσεις της τελευταίας στιγμής, θα θυμηθεί και την Ανδραβίδα και ιδίως το αίτημα για πρόσθετη μοριοδότηση των μαθητών της περιοχής που εξετάστηκαν στις Πανελλαδικές με την βοή και τον φόβο του σεισμού.

Ο Γιάννης Κουτσούκος ενημέρωσε για τις δικές του ενέργειες μέσω ερωτήσεων στη Βουλή που αποκάλυψαν την αδράνεια των αρμόδιων Υπουργών. Στη συνέχεια, απευθύνθηκε με επιστολή του στον Υπηρεσιακό Υπουργό, κ. Ρουπακιώτη, στον οποίο εξήγησε και τηλεφωνικά ποια είναι ακριβώς η προβλεπόμενη διαδικασία για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που οριοθετεί τη σεισμόπληκτη περιοχή και περιέχει τα μέτρα αποκατάστασης και ανακούφισης των πληγέντων.

Δυστυχώς όμως, Η Κυβέρνηση διέψευσε για μια ακόμα φορά τις προσδοκίες των κατοίκων, καθώς ούτε και σήμερα στην Π.Ν.Π. που εκδόθηκε, υπάρχει καμία σχετική μέριμνα.

Ο Γιάννης Κουτσούκος κάλεσε τους αγανακτισμένους κατοίκους να προσέλθουν στην κάλπη και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους, στηρίζοντας το Κίνημα Αλλαγής, τη μόνη παράταξη που με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέδειξε σε όλες τις φυσικές καταστροφές το πραγματικό ενδιαφέρον για τους συνανθρώπους μας και τα προβλήματά τους.


Πηγή